Αρχική » Ιστολόγιο » «Βόμβα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο»

«Βόμβα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο»

Μαρτίνς: «Βόμβα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο»

Αντίθετος με τη δημιουργία της European Super League είναι και ο προπονητής του Ολυμπιακού, Πέδρο Μαρτίνς, ο οποίος με δηλώσεις του στην κάμερα της Nova, χαρακτήρισε ως «βόμβα στα θεμέλια του ποδοσφαίρου» το ενδεχόμενο να προχωρήσει η ιδέα των 12 ιδρυτικών ομάδων.

Ο τεχνικός των Πειραιωτών έκανε λόγο για μία κίνηση που «απομακρύνει το άθλημα απ’ τη λαϊκή του βάση», ενώ δεν έκρυψε την απόλυτη αντίθεσή του με το εγχείρημα, υπογραμμίζοντας πως τα χρήματα δεν πρέπει να είναι το πιο σημαντικό πράγμα στο ποδόσφαιρο.

«Είναι πραγματικά μία μεγάλη βόμβα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Είναι κάτι όμως που εδώ και χρόνια υποψιαζόμαστε ότι θα συμβεί και κάποια στιγμή ξέραμε πως θα συνέβαινε.

Είναι πραγματικά μία μεγάλη επανάσταση στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, γιατί θα απομακρύνει το ποδόσφαιρο ως λαϊκό άθλημα από τον κόσμο, από τον λαό, από τις πιο μικρές ομάδες και τις πιο φτωχές χώρες.

Είναι η μεγάλη απόδειξη ότι όποιος έχει τα περισσότερα χρήματα, αυτός θα έχει και την καλύτερη ομάδα και ότι χώρες ή πρωταθλήματα που δεν θα μπορούν να έχουν τόσες πλούσιες ομάδες δεν θα μπορούν να συμμετέχουν σε αυτό το καινούριο ποδόσφαιρο που θα δημιουργηθεί» τόνισε ο Πορτογάλος τεχνικός και κατέληξε:

«Απομακρύνει, αλλάζει την εικόνα του ποδοσφαίρου από λαϊκό άθλημα που είναι κοντά στους λαούς και σε όλα τα κοινωνικά στρώματα, κάνει το ποδόσφαιρο τελείως διαφορετικό, το οποίο είναι κατά γνώμη μου δυσάρεστο γιατί τα χρήματα δεν μπορούν να είναι το πιο σημαντικό πράγμα σε ένα όμορφο άθλημα όπως το ποδόσφαιρο».