Αρχική » Ιστολόγιο » Β. Παπανικόλας: Να σε ρωτήσω «αριστερέ», συνάδελφε βουλευτή…

Β. Παπανικόλας: Να σε ρωτήσω «αριστερέ», συνάδελφε βουλευτή…

Οι παππούδες μου ήταν και οι δύο ιερείς, ο παπά-Βασίλης και ο παπά-Μιχάλης. Το ίδιο και οι προπαππούδες μου, ο παπά-Νικόλας (απ’ όπου και το επίθετο μας) και ο παπά-Ευγένιος! Γεννήθηκα και μεγάλωσα σε ένα περιβάλλον που από μικρό παιδί με έμαθε να πιστεύω και ξέρω καλά πως από κει ψηλά που βρίσκονται, θα ήθελαν τέτοιες μέρες να είμαι με “καρδίαν καθαράν και τεταπεινωμένην”, να μην έχω τίποτε εναντίον κανενός και να έχω συγχωρήσει όποιον με έβλαψε ή με στενοχώρησε!!!

-Όσο μπορώ πιο καλόπιστα λοιπόν, θα σε ρωτήσω «αριστερέ», συνάδελφε βουλευτή:

Αφού, σαν συνεπής στην ιδεολογία σου, δεν πιστεύεις στον Θεό και το συνομολογείς π.χ. αρνούμενος να πάρεις τον θρησκευτικό όρκο στην ορκωμοσία σου, Πες μου σε παρακαλώ, τι στο καλό τα μεν Χριστούγεννα αναρτάς ευχές για τη γέννηση του «Θεανθρώπου», ενώ τη Μεγάλη Εβδομάδα γυρνάς από εκκλησία σε εκκλησία και από επιτάφιο σε επιτάφιο, αποφεύγοντας όμως (όπως μου είπαν κάποιοι) έστω να προσκυνήσεις ή να ασπαστείς;
Εύχομαι ειλικρινά να είσαι κάτι σαν «κρυπτοχριστανός» ή να βρίσκεις καταφύγιο στις εκκλησίες για ασφαλή δημόσια εμφάνιση (όπου δεν κινδυνεύεις να σε βρίσει κανείς), μήπως είμαι κι’ εγώ κάπως κοντά στο θέλημα των παππούδων μου, Αλλιώς, αν κοροϊδεύεις τον κόσμο και την πίστη του για τα ψηφαλάκια, εγώ, όπως φαίνεται, πάλι ξέμεινα από …”καρδίαν καθαράν και τεταπεινωμένην” για να σε συγχωρήσω…!!! Κρίμα……..