Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Αρχική » Ιστολόγιο » Καθηγητής του Στάνφορντ: «Οι εξωγήινοι μας έχουν επισκεφτεί ήδη και ίσως βρίσκονται ακόμα εδώ»

Καθηγητής του Στάνφορντ: «Οι εξωγήινοι μας έχουν επισκεφτεί ήδη και ίσως βρίσκονται ακόμα εδώ»

Ο Γκάρι Νόλαν προκάλεσε έκπληξη με τους ισχυρισμούς του σε συνέδριο με θέμα «Το Πεντάγωνο, η εξωγήινη νοημοσύνη και η συντριβή UFO»

Οκαθηγητής του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ, Γκάρι Νόλαν, ένας από τους πιο διακεκριμένους  σε θέματα UFO, υποστήριξε με βεβαιότητα ότι οι εξωγήινοι όχι μόνο έχουν επισκεφτεί τη Γη, αλλά «βρέθηκαν εδώ για πολύ καιρό» και μπορεί ακόμη και σήμερα να βρίσκονται στον πλανήτη.

Η σιγουριά με την οποία μίλησε στο συνέδριο Salt iConnections προκάλεσε την έκπληξη των συμμετεχόντων. Η δήλωση έγινε κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης με θέμα «Το Πεντάγωνο, η εξωγήινη νοημοσύνη και η συντριβή αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενων αντικειμένων (UFO)», στο πλαίσιο του συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε στο Μανχάταν την περασμένη εβδομάδα.

Σύμφωνα με τη New York Post, ο συντονιστής του συνεδρίου  Άλεξ Κλόκους, ρώτησε τον Γκάρι Νόλαν αν πιστεύει ότι UFO έχουν επισκεφθεί τη Γη, με τον ίδιο να απαντά: «Νομίζω ότι μπορείτε να πάτε ένα βήμα παραπέρα, δεν έχουν απλώς επισκεφθεί τον πλανήτη μας, το έκαναν για πολύ καιρό και είναι ακόμα εδώ…»

«Ξέρετε, οι άνθρωποι μιλούν για το σήμα “Wow” (Ουάου)! αναζητώντας νοήμονα εξωγήινα όντα. Το σήμα “Wow” είναι σε τακτική βάση, αυτή είναι η επικοινωνία που έχουμε ήδη με UFO», ισχυρίστηκε ο Νόλαν.

Το σήμα «Wow!» είναι μια «έκρηξη» ραδιοκυμάτων, που καταγράφηκε στο διάστημα το 1977. Το σήμα, διάρκειας 72 δευτερολέπτων, ήταν 30 φορές ισχυρότερο από την τυπική ακτινοβολία, γεγονός που προκάλεσε τεράστιο ενδιαφέρον από τους αστρονόμους, αλλά και εικασίες πως θα μπορούσε να έχει προέλθει από εξωγήινους, που αναζητούσαν άλλες μορφές ζωής στο διάστημα. Στο πέρασμα των χρόνων υπήρξαν και οι εκτιμήσεις πως το σήμα «Wow!» θα μπορούσε να έχει προέλθει και από ένα ζεύγος κομητών.⁸

Ο Κλόκους, σχολιάζοντας την απάντηση του Νόλαν, υπογράμμισε πως ο ισχυρισμός του γίνεται δύσκολα πιστευτός και του ζήτησε να δώσει πιθανότητες. «Είμαι 100% σίγουρος», ανέφερε ο Αμερικανός καθηγητής.

Και πρόσθεσε: «Κι αυτή δεν είναι μόνο η γνώμη μου. Ο νόμος για την εξουσιοδότηση της Εθνικής Άμυνας ψηφίστηκε πέρυσι και έχει την υπογραφή του προέδρου Μπάιντεν από τον περασμένο Δεκέμβριο. Τριάντα σελίδες από το κείμενο αφορούν την ίδρυση ενός γραφείου αγνώστων εναέριων φαινομένων (All-domain Anomaly Resolution Office – AARO) ».

δημοσιότητα κάποια βίντεο με αγνώστου ταυτότητας αντικείμενα, τα οποία καταγράφηκαν από μαχητικά αεροσκάφη των ΗΠΑ ή drones, επιβεβαιώνοντας την αυθεντικότητά τους. Συνολικά το 2022, όπως αναφέρεται σε σχετική έκθεση, υπήρξαν 170 ανεξήγητες θεάσεις, ενώ το Γραφείο Επίλυσης Ανωμαλιών όλων των Τομέων (AARO – All-domain Anomaly Resolution Office), σε προσχέδιο αναφοράς, χαρακτηρίζει ως υπαρκτή την πιθανότητα εξωγήινοι, με την χρήση τεχνητής νοημοσύνης, να έχουν ταξιδέψει στη Γη.