Κορωνοϊός-καθηγητής ιολογίας: «Αρχές Μαΐου θα συζητήσουμε χαλάρωση των μέτρων»

Σε πάρα πολύ καλό δρόμο βρισκόμαστε στην Ελλάδα, σύμφωνα με την εκτίμηση του καθηγητή Κλινικής Ιολογίας του πανεπιστημίου Κρήτης και μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΟΔΥ, Γιωργου Σουρβίνου.

Τα στοιχεία για τον κορωνοϊό «αφήνουν χαραμάδα αισιοδοξίας», τόνισε. Όπως είπε ο Απρίλιος «είναι κρίσιμος μήνας αν καταφέρουμε και παραμείνουμε στα χαμηλά ποσοστά καθώς δεν δείχνουμε εικόνες Ισπανίας και Ιταλίας».

Μιλώντας για τα μέτρα που έχουν επιβληθεί, ο κ. Σουρβίνος, σημείωσε ότι «αξίζει ο κόπος ώστε στις αρχές Μαΐου να αρχίσουμε να συζητάμε σταδιακή χαλάρωση των μέτρων. Ο Απρίλιος είναι δύσκολος μήνας, αρχές Μαΐου θα μπορούσε να γίνει αξιολόγηση με σκοπό μια σταδιακή χαλάρωση». Παράλληλα τόνισε, όμως, ότι «υπάρχει φόβος για την έξοδο του Πάσχα» προσθέτοντας ότι πρέπει να αποφευχθεί μαζική έξοδος

Απαντώντας σε ερώτηση για την χρήση μάσκας ο κ. Σουρβίνος παρέπεμψε στις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) λέγοντας ότι «είναι κατάλληλες για τον υγειονομικό πληθυσμό και όσους φροντίζουν ασθενείς. Σε μια εποχή που είναι δυσεύρετες οι μάσκες να μην τις στερήσουμε από κάποιον που την έχει ανάγκη».

Όσον αφορά τέλος την κατάσταση στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» όπου έχουν καταγραφεί 20 κρούσματα κορωνοϊού εξήγησε ότι «προς το παρόν τα μέλη του πληρώματος θα παραμείνουν σε καραντίνα. Θα βγαίνουν όσα περιστατικά χρειάζονται νοσηλεία και είναι πιο βαριά».