Αρχική » Ιστολόγιο » Να γίνουν άμεσα μόνιμες προσλήψεις προσωπικού στο νοσοκομείο Ρόδου

Να γίνουν άμεσα μόνιμες προσλήψεις προσωπικού στο νοσοκομείο Ρόδου

Ανακοίνωση του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΡΟΔΟΥ

Ρόδος, 28 Απριλίου 2021
Να γίνουν άμεσα μόνιμες προσλήψεις προσωπικού για να προχωρήσει εδώ και τώρα ο εμβολιασμός του συνόλου του πληθυσμού του νησιού
Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο περιφερειάρχης κατηγόρησε τους εργαζόμενους του νοσοκομείου για αρνητές του εμβολίου και του ιού, στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Δηλαδή ότι ο εμβολιασμός προχωρά στο νησί με πολύ αργούς ρυθμούς, αφού δεν υπάρχει προσωπικό να στελεχώσει εμβολιαστικά κέντρα ή ενδεχόμενα και για άλλους λόγους, που πάντως δεν έχουν εξηγηθεί στο λαό της περιοχής.
Είναι καιρός η κυβέρνηση και όσοι τη στηρίζουν και τη συμπληρώνουν, όπως η Περιφερειακή Αρχή, να πάψουν να κρύβονται πίσω από τους αρνητές για να ξεπλύνουν τις τεράστιες ευθύνες τους. Αλήθεια όσοι επισκέπτονται αυτό το διάστημα την πλατφόρμα και δε βρίσκουν διαθέσιμο ραντεβού, όπως οι εκπαιδευτικοί, οι ηλικίες 30 – 39 και άλλοι, είναι και αυτοί αρνητές;
Σε κάθε περίπτωση, τις επιφυλάξεις που έχουν τμήματα του λαού για την ασφάλεια των εμβολίων, τις ενισχύει και η στάση ορισμένων τηλε-λοιμωξιολόγων που εμφανίζονται να προσαρμόζουν την επιστημονική τους γνώμη σε ό,τι βολεύει κάθε φορά την κυβέρνηση. Αντίστοιχα η ίδια η διαχείριση των διαθέσιμων εμβολίων και η εμπλοκή της χώρας μας με ευθύνη της κυβέρνησης στους ανταγωνισμούς των φαρμακοβιομηχανιών, αντί να εξασφαλίσει όλα τα διαθέσιμα εμβόλια, επίσης μεγαλώνει τις αμφιβολίες στον γενικό πληθυσμό.
Καλή λοιπόν η προσπάθεια να πεταχτεί η μπάλα στην εξέδρα, αλλά η πραγματικότητα είναι επικίνδυνη.
Μπροστά στο άνοιγμα του τουρισμού σε λίγες μέρες, Περιφέρεια, Δήμος και κυβερνητικοί βουλευτές όλοι εμφανίζονται να καταβάλλουν “υπεράνθρωπες προσπάθειες¨ για να προλάβουν. Τι ήταν αυτό που τους εμπόδισε να τα πουν αυτά όλο το προηγούμενο διάστημα που ούτε λίγο ούτε πολύ έλεγαν ότι όλα πάνε καλά;
Φυσικά, αυτό που τους ενδιαφέρει δεν είναι η υγεία των εργαζομένων του τουρισμού και των οικογενειών τους, αλλά η εικόνα του νησιού ως τουριστικός προορισμός. Δηλαδή βασικά τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματιών.
Μια από τις λύσεις που δρομολογείται είναι η δημιουργία τεσσάρων ακόμα εμβολιαστικών κέντρων στο νοσοκομείο της Ρόδου. Σε ένα νοσοκομείο που τμήματά του ήδη υπολειτουργούν λόγω της υποστελέχωσης τους, που είναι ήδη στα όρια του, με χιλιάδες οφειλόμενα ρεπό και άδειες του 2020 προς τους εργαζομένους. Άλλα τέσσερα εμβολιαστικά κέντρα στο νοσοκομείο θα μας σακατέψουν.
Θυμίζουμε ότι οι κάτοικοι του νησιού δεν ασθενούν μόνο από κορονοϊό. Προχθές παραιτήθηκε γιατρός αναισθησιολόγος και σταμάτησαν για άλλη μια φορά τα τακτικά χειρουργεία, που έτσι κι αλλιώς είναι πολύ περιορισμένα, οδηγώντας μαζικά, όσους φυσικά έχουν, να πληρώνουν χιλιάδες ευρώ στον ιδιωτικό τομέα για να γίνουν καλά.
Οι τρίμηνες συμβάσεις που προτείνει η περιφέρεια δε θα λύσουν κανένα πρόβλημα.
Μόνη ουσιαστική λύση είναι να προχωρήσει άμεσα η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και να δημιουργηθούν τα απαραίτητα εμβολιαστικά κέντρα για να εμβολιαστεί άμεσα το σύνολο του πληθυσμού.
Άμεσα να γίνουν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις δημόσιες δομές υγείας και να επιταχθεί ο ιδιωτικός τομέας. Στον πόλεμο αυτόν όπως όλος ο λαός έχει υπομείνει πολλές στερήσεις για το κοινό συμφέρον όλων, ετσι πρέπει να υποταχθούν και οι ιδιωτικές επιχειρήσεις του κλάδου της υγείας, στον κοινό αγώνα.
Όσοι κόφτονται για την εικόνα του νησιού μας ως τουριστικός προορισμός από την άποψη της υγειονομικής του θωράκισης, είχαν όλο το χρόνο στην διάθεση τους να απαιτήσουν από την κυβέρνηση όλα τα απαραίτητα μέτρα. Όμως απαιτούσαν από εμάς και όσους ασκούσαν κριτική να το «ράψουμε» γιατί τους χαλάμε τη βιτρίνα. Ας πάρουν ουσιαστικά μέτρα έστω και τώρα.
Δεν δεχόμαστε να θυσιάζεται η υγεία μας και οι ζωές μας για τα κέρδη κανενός μεγαλοεπιχειρηματία.
Ο πρόεδρος Η γραμματέας
Μπαρός Χαρίλαος Αγγέλη Ελένη