Αρχική » Ιστολόγιο » Τένια Μακρή για τον καρκίνο του μαστού: Δεν με απασχολεί το ότι δεν έχω στήθος

Τένια Μακρή για τον καρκίνο του μαστού: Δεν με απασχολεί το ότι δεν έχω στήθος

Η γνωστή ψυχολόγος μιλάει για την περιπέτεια που αντιμετώπισε με την υγεία της

Για τη σοβαρή περιπέτεια που αντιμετώπισε με την υγεία της μίλησε η Τένια Μακρή. Η γνωστή ψυχολόγος πριν από μερικά χρόνια ήρθε αντιμέτωπη με τον καρκίνο του μαστού. Η ίδια αναφέρθηκε στο πώς είχε βιώσει την περιπέτειά της με τον καρκίνο του μαστού αλλά και το γεγονός ότι χρειάστηκε να κάνει διπλή μαστεκτομή.

Πριν μερικά χρόνια περάσατε μια μεγάλη περιπέτεια με την υγεία σας καθώς βρεθήκατε αντιμέτωπη με τον καρκίνο του μαστού, κάτι το οποίο είχατε χαρακτηρίσει ως «ευλογία»…
Ήταν ευλογία… Ήταν κάτι το οποίο ήρθε να μου θυμίσει ότι είχα παραμελήσει τον εαυτό μου και ότι είχα δώσει σημασία σε άλλα πράγματα τα οποία ήταν άκρως ασήμαντα σε σχέση με την ύπαρξή μου, την υγεία μου, την ψυχική μου ηρεμία και με αυτό που τελικά είμαι ως άνθρωπος. Ήταν ένα καταπληκτικό φρένο, το οποίο ήταν σαν να φρενάρισα απότομα και μετά να πήρα μια μεγάλη φόρα και να είδα τα πράγματα τελείως διαφορετικά και να αρχίσω εν τέλει να πλέω το «καράβι» μου προς άλλα ύδατα. Ήταν πραγματικά μια ευλογία για εμένα όλο αυτό.

Πώς νιώσατε σαν γυναίκα όταν αναγκαστήκατε να προχωρήσετε σε διπλή μαστεκτομή;
Ένιωσα ότι έχω ένα παράσημο, το οποίο βρίσκεται στο σημείο της καρδιάς μου και μου θυμίζει ότι επιβίωσα, ότι είμαι σε καλό δρόμο, ότι πρέπει να αγαπάω τον εαυτό μου και να τον φροντίζω. Δεν με απασχολεί το ότι δεν έχω στήθος και δεν έχω κάνει αποκατάσταση, για εμένα το στήθος μου υπάρχει. Οπότε δεν με απασχόλησε ειλικρινά καθόλου.