Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Αρχική » Ιστολόγιο » Το μεσημέρι ο Μητσοτάκης παραλαμβάνει την πρώτη διερευνητική

Το μεσημέρι ο Μητσοτάκης παραλαμβάνει την πρώτη διερευνητική

των διερευνητικών εντολών που ορίζει το Σύνταγμα, μετά την ιστορική νίκη της ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη στις εκλογές της 21ης Μαΐου που συνέτριψε τον ΣΥΡΙΖΑ με διψήφιο ποσοστό.

Πρώτος ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα δεχθεί σήμερα το τηλεφώνημα από την Κατερίνα Σακελλαροπούλου, αφότου η ίδια παρέλαβε τα τελικά αποτελέσματα των εκλογών από τον πρόεδρο της Βουλής. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να συναντηθεί με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας γύρω στις 12:30.

Επιστρέφει την πρώτη εντολή ο Μητσοτάκης
Όπως ορίζει το Σύνταγμα αναμένεται να λάβει διερευνητική εντολή για να εξετάσει εάν επιθυμεί και μπορεί να σχηματίσει Κυβέρνηση η οποία θα μπορέσει να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης από την νέα Βουλή που προέκυψε από το αποτέλεσμα της κάλπης. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Μητσοτάκης παίρνει την πρώτη εντολή και την επιστρέφει ως το τέλος της ημέρας. Πιθανότατα θα κάνει έναν κύκλο τηλεφωνημάτων προς τους πολιτικούς αντιπάλους του για να τους ενημερώσει για τις προθέσεις του.

Ο ίδιος από χθες έδωσε καθαρά το στίγμα των κινήσεων που θα ακολουθήσει. «Η ΝΔ έχει την έγκριση των πολιτών να κυβερνήσει αυτοδύναμη», ήταν η δήλωσή του.

Ο πρωθυπουργός μίλησε για «καταλυτικά» δεδομένα, έκανε λόγο για επιτάχυνση της διαδικασίας για «οριστική κυβερνητική λύση, ώστε η πατρίδα μας να έχει το συντομότερο δυνατόν έμπειρο χέρι στο τιμόνι της». Είναι ενδεικτικές οι εκτιμήσεις στελεχών της ΝΔ ότι θα μπορούσε να αναλάβει η υπηρεσιακή κυβέρνηση ακόμα και ως το τέλος της εβδομάδας και οι δεύτερες εκλογές να επισπευσθούν για τις 25 Ιουνίου.