Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Αρχική » Ιστολόγιο » Τσίπρας: Αναλαμβάνω ακέραια την ευθύνη-Απρόσμενα οδυνηρό σοκ το αποτέλεσμα των εκλογών

Τσίπρας: Αναλαμβάνω ακέραια την ευθύνη-Απρόσμενα οδυνηρό σοκ το αποτέλεσμα των εκλογών

Απέφυγε να απαντήσει στις ερωτήσεις δημοσιογράφων αν θα είναι απέναντι στον Μητσοτάκη την επόμενη ημέρα.

Απρόσμενα οδυνηρό σοκ χαρακτήρισε το αποτέλεσμα των εκλογών της 21ης Μαΐου για τον ΣΥΡΙΖΑ ο πρόεδρός του Αλέξης Τσίπρας μετά τη συνάντηση που είχε στο Προεδρικό Μέγαρο με την Κατερίνα Σακκελαροπούλου, στην οποία επέστρεψε αμέσως τη διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

Μάλιστα, ο Αλέξης Τσίπρας απέφυγε να απαντήσει στις ερωτήσεις δημοσιογράφων αν θα είναι απέναντι στον Μητσοτάκη την επόμενη ημέρα. «Παιδιά, θα τα πούμε όλα αυτά», είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ επισήμανε ότι δεν κράτησε τη διερευνητική εντολή και την κατέθεσε στην ΠτΔ «δεδομένου ότι δεν προκύπτουν συσχετισμοί για τον σχηματισμό κυβέρνησης». Σχολίασε ότι «μια σημαντική ευκαιρία για την αλλαγή του τρόπου που κυβερνάται η χώρα, με την απλή αναλογική, χάθηκε, νομίζω χάθηκε πριν από τις εκλογές, οπότε δεν είχα κανένα λόγο να κρατήσω την εντολή».

«Από εκεί και πέρα», τόνισε, «δεν έχω κανέναν λόγο να κρύψω ότι το εκλογικό αποτέλεσμα είναι για εμάς ένα απρόσμενα οδυνηρό σοκ». «Φοβάμαι», πρόσθεσε, «ότι και για την κοινωνία είναι οδυνηρό το αποτέλεσμα, ακόμα και για όσους ψήφισαν τη ΝΔ, δεδομένου ότι διαμορφώνονται συσχετισμοί που αν επαναληφθούν στις επόμενες εκλογές της ενισχυμένης αναλογικής θα δημιουργήσουν συνθήκες ασφυκτικές για τη δημοκρατία».

«Μια παντοδυναμία και μάλιστα μιας κυβέρνησης που η συμπεριφορά της στην πρώτη τετραετία έδειξε ότι δεν σέβεται ούτε το κράτος δικαίου, ούτε τη δημοκρατία, ούτε τον πλουραλισμό. Φανταστείτε λοιπόν ένα παντοδύναμο ανεξέλεγκτο ηγεμόνα πρωθυπουργό αν αποτυπωθούν αυτοί οι συσχετισμοί», τόνισε. Υπογράμμισε ότι «συνεπώς το μεγάλο ζήτημα για μας τούτη την ώρα είναι να δούμε πώς θα αποτρέψουμε την επανάληψη αυτών των συσχετισμών στην επόμενη αναμέτρηση στις 25 Ιουνίου».