Την ενίσχυση των δεσμών της Καλύμνου με τους απόδημους και τη δημιουργία συνεργασιών στον τομέα του καταδυτικού τουρισμού επιδιώκει ο δήμος του νησιού, μέσα από σειρά επαφών στη Γαλλία.
Την ενίσχυση των δεσμών της Καλύμνου με τους απόδημους και τη δημιουργία συνεργασιών στον τομέα του καταδυτικού τουρισμού επιδιώκει ο δήμος του νησιού, μέσα από σειρά επαφών στη Γαλλία.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Καλυμνίων, μετά την επίσκεψη της αντιδημάρχου Τουρισμού, Πολιτισμού και Αποδήμων, Καλλιόπης Κουτούζη, στο Port-de-Bouc της Γαλλίας τον περασμένο Ιούνιο, μέλη του τοπικού Συλλόγου Αυτοδυτών ταξίδεψαν με τις οικογένειές τους στην Κάλυμνο, όπου παρέμειναν για περίπου δύο εβδομάδες.
Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις θάλασσες και τις παραλίες, την τοπική κουζίνα και τη φιλοξενία του νησιού. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με την κ. Κουτούζη, κατά τις οποίες εξετάστηκαν δυνατότητες συνεργασίας γύρω από τις καταδύσεις και την ανάπτυξη του συγκεκριμένου τουριστικού προϊόντος
Η αντιδήμαρχος είχε επίσης διήμερο επαφών με Καλύμνιους που ζουν στη Γαλλία. Μεταξύ αυτών ήταν ο Τεό Μαυρόστομος, καλυμνιακής καταγωγής, ο οποίος έχει καταγράψει ρεκόρ Guinness για κατάδυση σε θάλαμο αποσυμπίεσης, σε ισοδύναμο βάθος 701 μέτρων.
Κατά τη συνάντηση, ο κ. Μαυρόστομος εξέφρασε την πρόθεσή του να συνδράμει στην προσπάθεια ανάπτυξης του καταδυτικού τουρισμού στην Κάλυμνο, αξιοποιώντας την εμπειρία και τις γνώσεις του στον χώρο των καταδύσεων.
Οι συγκεκριμένες πρωτοβουλίες εντάσσονται στον σχεδιασμό της δημοτικής αρχής του δημάρχου Γιάννη Μαστροκούκου για την προβολή της Καλύμνου, την τουριστική εξωστρέφεια και την ανάπτυξη σταθερών δεσμών με τους Καλύμνιους της διασποράς.
