Ισχυρές βροχοπτώσεις έπληξαν και πάλι το νησί της Ρόδου από το απόγευμα του Σαββάτου. Προκλήθηκαν αρκετά προβλήματα στο οδικό δίκτυο της πόλης και στα χωριά της ανατολικής, κυρίως, πλευράς του νησιού.
Στις δύο τα ξημερώματα, το 112 με μήνυμά του προς τους κατοίκους του νησιού ζήτησε να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους. Συγκεκριμένα, από την Πολιτική Προστασία εκδόθηκε 112 για περιορισμό μετακινήσεων στη Ρόδο, αμέσως μετά από αίτημα του δημάρχου, όπως προβλέπεται. Παράλληλα, σε πλήρη κινητοποίηση είναι οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας.
Κικίλιας για κακοκαιρία στη Ρόδο
Όπως είπε, μετά από αίτημα του δημάρχου- όπως προβλέπεται- εκδόθηκε μήνυμα από το 112 για περιορισμό των μετακινήσεων στο νησί. «Η κακοκαιρία προκάλεσε πλημμυρικά φαινόμενα και κατολισθήσεις, που όμως αντιμετωπίστηκαν από την Πυροσβεστική και τα συνεργεία του δήμου και της περιφέρειας. Η Πυροσβεστική απεγκλώβισε ένα ζευγάρι από το αυτοκίνητο του, δεν είχαμε ιδιαίτερα προβλήματα.
Ξαναλέω, όμως, ότι θα συνεχίσουν να υπάρχουν ραγδαία καιρικά φαινόμενα, είναι απόρροια της κλιματικής κρίσης. Και εμείς πρέπει να συνεχίσουμε να προσαρμοζόμαστε σε αυτό με νέες τεχνολογίες, επενδύσεις στην πολιτική προστασία, και εκπαίδευση των εθελοντών και των πολιτών», τόνισε ο Υπουργός. Πρόσθεσε, δε, ότι στα 10 χρόνια των μνημονίων και των περιοριστικών δημοσιονομικών πολιτικών δεν υπήρχε η δυνατότητα το ελληνικό κράτος να κάνει αλλαγές και παρεμβάσεις με αποτέλεσμα «το 2019 να αντιμετωπίσουμε ως νέα κυβέρνηση μια πολύ μεγάλη πίεση στα προβλήματα που είχαν οι υποδομές σε όλη τη χώρα. Αυτά ιεραρχούνται ως προς την κρισιμότητα και αντιμετωπίζονται. Σε ό,τι έχει να κάνει με τον Κηφισό, θυμάστε ότι καταδρομικά πέρυσι έκανα αυτοψίες και ήλεγξα και τα υπόλοιπα ρέματα της Αττικής, ιεραρχώντας ως πρώτη προτεραιότητα τον καθαρισμό τους. Χαίρομαι που ο νέος περιφερειάρχης ο κύριος Χαρδαλιάς έχει κάνει αυτή τη δουλειά. Και οι δήμαρχοι σε ό,τι τους αναλογεί, πρέπει να καθαρίζουν φρεάτια, σιφόνια, και ούτω καθεξής»
