Ρόδος: Καθημερινό φαινόμενο αλλοδαποί να θέλουν να φύγουν με πλαστά έγγραφα

Το φαινόμενο αυτό δεν είναι καινούργιο. Εδώ και αρκετά χρόνια αλλοδαποί χωρίς επίσημα χαρτιά προσπαθούν να πετάξουν σε άλλες χώρες της Ευρώπης παρουσιάζοντας στους υπαλλήλους των αεροδρομιών πλαστά έγγραφα. Σε πολλές περιπτώσεις τα στοιχεία τους αλλά και η φωτογραφία τους διαφέρουν πολύ. Σε αρκετές επίσης περιπτώσεις ίδια άτομα προσπαθούν και πάλι να περάσουν αλλά πάλι δεν τα καταφέρνουν αφού γίνονται αντιληπτοί από τους ανθρώπους των… check in!

Νέες συλλήψεις σε Ρόδο και Κω

  • Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Ρόδου, πέντε αλλοδαποί (τρεις άνδρες και δύο γυναίκες) ηλικίας 20, 26, 28, 35 και 37 ετών, οι οποίοι μετέβησαν στον διεθνή Αερολιμένα Ρόδου και κάνοντας χρήση πλαστών διαβατηρίων και δελτίων ταυτότητας επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε πτήση με προορισμό την Ιταλία, το Λονδίνο και την Γαλλία.
  • Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Κω, δύο αλλοδαποί (μία γυναίκα και ένας άνδρας) ηλικίας 37 και 40 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι μετέβησαν στον διεθνή Αερολιμένα Κω και κάνοντας χρήση πλαστών ταυτότητων επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε πτήση με προορισμό την Γερμανία.

Τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και οι κάρτες επιβίβασης που κατείχαν κατασχέθηκαν.