Αμανατίδης: «Είπα ψέματα, το Ολυμπιακός-Βέροια ήταν στημένο»

Βίντεο-ντοκουμέντο που σηματοδοτεί νέα συγκλονιστική τροπή στην υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης στο ελληνικό ποδόσφαιρο» ήρθε στο φως!

Όπως αποκάλυψε η εκπομπή «Δίκη στον ΣΚΑΪ», ο ποδοσφαιριστής Δημήτρης Αμανατίδης, ο οποίος είναι ένας από τους 35 κατηγορουμένους που περιλαμβάνονται στην πολύκροτη δικογραφία, παραδέχεται ότι δεν είπε την αλήθεια στον ανακριτή διαφθοράς Γιώργο Ανδρεάδη για τον αγώνα Ολυμπιακού-Βέροιας (3-0) της 6ης Ιανουαρίου 2013!

Στη δήλωσή του, ο Αμανατίδης αποκαλύπτει ότι ο γενικός αρχηγός της τότε ομάδας του, της Βέροιας, Γιώργος Λαναρής, κατέβηκε στο ημίχρονο του διαβόητου αγώνα στα αποδυτήρια και είπε στους παίκτες: «Σήμερα πρέπει να χάσουμε 3-0».

Έτσι, ο Αμανατίδης γίνεται ο πέμπτος αυτόπτης μάρτυρας που καταθέτει ότι «στήθηκε» το συγκεκριμένο ματς! Είχαν προηγηθεί οι Δ. Καλαϊτζίδης, Ν. Γεωργέας, Αλ. Καλογέρης και Γκ. Πέρεθ.

O Δημήτρης Αμανατίδης δήλωσε: «Δεν είπα την αλήθεια για τον αγώνα της ομάδας μου με τον Ολυμπιακό, γιατί ένιωσα αφόρητη πίεση. Πίστεψα ότι θα έχανα τη δουλειά μου και μετά πολύ δύσκολα θα έβρισκα ομάδα. Αποφάσισα να πω την αλήθεια και για να λυτρωθώ, αλλά και γιατί αποδείχτηκε ότι η στάση που κράτησα απέναντι στη Δικαιοσύνη με έβλαψε. Κατέληξα κατηγορούμενος χωρίς να φταίω σε τίποτε».

Επιμέλεια: Κατερίνα Νινιού