Καταργείται το νέο σύστημα απόκτησης διπλωμάτων – Στα «ύψη» οι μίζες!

Ο υφυπουργός Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης ανακοίνωσε πως αλλάζει ο τρόπος απόκτησης και ανανέωσης διπλωμάτωνΕπανέρχεται, για τουλάχιστον έξι μήνες, το παλαιό καθεστώς έκδοσης διπλωματών οδήγησης προκειμένου να ξεμπλοκάρει το νέο σύστημα σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο υφυπουργός Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ.

Όπως εξήγησε ο κ. Κεφαλογιάννης, ο νέος νόμος, που εφαρμόζεται από το φθινόπωρο, έχει προκαλέσει καθυστερήσεις στην έκδοση 100.000 διπλωματών, με αποτέλεσμα ο κόσμος να ταλαιπωρείται.

Η σχετική νομοθετική ρύθμιση, διευκρίνισε, θα ενσωματωθεί σε ένα από τα νομοσχέδια της κυβέρνησης που θα κατατεθούν το επόμενο διάστημα στη Βουλή. Σε κάθε περίπτωση διαβεβαίωσε ότι ο νέος νόμος που προβλέπει τη διαδικασία έκδοσης διπλωμάτων με παρακολούθηση του υποψήφιου οδηγού με κάμερες θα εφαρμοστεί όταν το Υπουργείο είναι έτοιμο.

Τα φακελάκια έδιναν και έπαιρναν

Το μπάχαλο που είχε προκαλέσει ο νόμος Σπίρτζη σχετικά με τα διπλώματα οδήγησης είχε αυξήσει κατά πολύ και τα γνωστά φακελάκια!

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsauto.gr οι επιτήδειοι είχαν βάλει στο στόχαστρο τους ηλικιωμένους που πήγαιναν για να ανανεώσουν το δίπλωμά τους και τα ποσά που απαιτούσαν για να «διευκολύνουν» τους παππούδες ανέρχονταν μέχρι και αρκετές χιλιάδες ευρώ!

Αναφέρουμε αρκετές χιλιάδες ευρώ καθώς τα φάρμακα που λαμβάνουν οι ηλικιωμένοι οδηγοί οι οποίοι έπρεπε να ανανεώσουν το δίπλωμά τους φαίνονταν στο υπολογιστή του γιατρού που τους εξέταζε και τα κυκλώματα απαιτούσαν πολλά χρήματα για να δώσει το «πράσινο» φως και ο γιατρός που ορίζει η Πολιτεία.

Επίσης οι μίζες αυξάνονταν καθώς με το νέο σύστημα υπήρχε και δοκιμασία με οδήγηση οπότε τα αυξημένα ποσά δικαιολογούνταν από τα κυκλώματα που είχαν ξεκινήσει και δρούσαν απαιτώντας πολλές χιλιάδες ευρώ.