Εκεί που γελάς εκεί να συχνάζεις

Από Ζωή Αντωνιάδου

Μπαράκια, ταβέρνες, στημένες πόζες, καφετέριες, γρήγορα σνακ, ένα τσιγάρο στα όρθια και πάλι από την αρχή.

Ανούσιες συζητήσεις, στραβά χαμόγελα, γκρίνια, μιζέρια, προβλήματα, αφραγκίες, φοβίες, ίντερνετ, selfies και ψεύτικα χαμόγελα. Αυτές είναι πλέον οι ανησυχίες σου.

Κι εσύ αδειάζεις. Χάνεις ενέργεια. Βαριέσαι, στεναχωριέσαι, πονάς, πλήττεις, αδιαφορείς , νιώθεις κενός.

Η δουλειά σε ζορίζει. Οι φίλοι σου χάνονται και χάνεσαι κι εσύ. Η καθημερινότητα σε ρουφά και σε απομυζεί.

Η τηλεόραση σε γεμίζει άγχος και φοβίες. Η κούραση έχει νεκρώσει το κορμί σου και οι μπαταρίες σου είναι πλέον εντελώς άδειες. Μα καμιά προσπάθεια να τις γεμίσεις. «Άς το για αύριο» μωρέ λες και συνεχίζεις να βουλιάζεις στο βούρκο της κατήφειας.

Όταν θα μου περισσέψουν λεφτά θα πάω εκδρομή. Θα πάρω καινούρια ρούχα. Θα πάω στα μπουζούκια. Φρούδες υποσχέσεις στον εαυτό σου, λες και μπορείς να τον κοροϊδέψεις κι αυτόν, πως κάπως έτσι  θα νοιώσεις καλύτερα.

Το χαμόγελο σβήνει από τα χείλη σου και οι λίγες καλημέρες που μοιράζεσαι, κενές είναι κι αυτές.

Αποφεύγεις τα φιλαράκια και εκείνο το γλυκό πλάσμα που προσπαθεί να σε κάνει να χαμογελάσεις, αναβάλλοντας για αύριο αυτό που πραγματικά έχεις ανάγκη.

Ξύπνα. Τίποτα δεν χρειάζεσαι περισσότερο από αυτούς που σε κάνουν να γελάς. Το γέλιο είναι πηγή ενέργειας και μακροζωίας. Μην αναβάλλεις άλλο αυτό για το οποίο διψάς σήμερα.

Απόλαυσε τα φιλαράκια σου, κάνε χώρο στη ζωή σου για τη χαρά. Δεν ξέρεις αν αύριο θα έχεις τις ίδιες ευκαιρίες.

Σήμερα να πας. Εκεί που γελάς να συχνάζεις. Όλα τα άλλα άσε για μετά. Χόρτασες μιζέρια και κατήφεια. Χάρισε τώρα στην ψυχούλα σου αυτό που λαχταρά.

Όσο συναναστρέφεσαι με ανθρώπους μίζερους, φοβικούς και αρνητικούς, τόσο η ζωούλα σου θα μαυρίζει.

Πήγαινε στα αστέρια που γελούν δυνατά κι άς τους να σου δώσουν λίγη από τη λάμψη τους. Θυμήσου πως είναι να λάμπεις κι εσύ και γέλα. Όσο πιο δυνατά τόσο το καλύτερο. Σπάσε με το γέλιο σου κάθε μαυρίλα που σε περιβάλλει. Κάνε τα όλα φωτεινά.

Το γέλιο και η αγάπη θέλουν δύναμη, ένταση και παρέα.

Άντε ξεκίνα.