Συνεχίζεται η εκπαίδευση των μελών της ΕΟΠΚ για πυροπροστασία και πυρόσβεση

 

Στις εγκαταστάσεις των παλαιών σφαγείων πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί επιμορφωτικό σεμινάριο για τις δασικές πυρκαγιές, τρόποι αναχαίτισης, ασφάλειας, και συνεργασίας σε περίπτωση κρίσης, από αξιωματικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου κ.Κώστας Παναγιωτίδης, ο οποίος ανέπτυξε τρόπους συνεργασίας και δράσης για τις περιπτώσεις που συνδράμει η ΕΟΠΚ σε δασικές πυρκαγιές, καθώς και την σημασία της πυροπροστασίας η οποία όπως επεσήμανε είναι το σημαντικότερο σημείο της όποιας πυρκαγιάς.

Μετά το πέρας της θεωρητικής πλευράς του εκπαιδευτικού σεμιναρίου σε παλιά αλλά και νέα μέλη της ΕΟΠΚ, όλοι εκπαιδεύτηκαν και άλλοι φρέσκαραν τις γνώσεις τους όσον αφορά την κατάσβεση πυρκαγιάς στην πράξη, δοκιμάζονται και γνωρίζοντας τα πυροσβεστικά εργαλεία και το πώς λειτουργούν, σε κάθε περίπτωση που χρειαστεί να επέμβουν μέλη της εθελοντικής ομάδας ΕΟΠΚ.

Κλείνοντας το σεμινάριο ο πρόεδρος της Εθελοντικής Ομάδας Πρόληψης Καταστροφών κ. Ντίνος Μαντικός ευχαρίστησε τον κ. Κ. Παναγιωτίδη για τις σημαντικές γνώσεις που μεταλαμπάδευσε στα μέλη της ομάδας και τόνισε απευθυνόμενος στα μέλη, «οι δασικές πυρκαγιές είναι ένας δύσκολος και τις περισσότερες φορές άνισος πόλεμος με τα στοιχεία της φύσης, γι αυτό ακριβώς το λόγο η ενότητα, η συναδελφικότητα και η ομαδικότητα είναι τα πρώτα όπλα που πρέπει να κατέχει ο κάθε πολεμιστής που βρίσκεται στο μέτωπο της φωτιάς».

eopk6 eopk5 eopk4 eopk3 eopk2 eopk1