Τιμήθηκε ο επίσκοπος Ολύμπου Θεοφιλέστατος κ Κύριλλος από την Δ.Κ. Παραδεισίου

Τιμήθηκε ο επίσκοπος Ολύμπου Θεοφιλέστατος κ Κύριλλος από την Δ.Κ. Παραδεισίου

Κατά την πρώτη λειτουργία του Θεοφιλέστατου κ Κύριλλου ως επίσκοπος Ολύμπου στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Παραδεισίου, την Κυριακή 08 Οκτωβρίου 2017, το τοπικό συμβούλιο της Δ.Κ. Παραδεισίου αποφάσισε να τιμήσει τον Θεοφιλέστατο για την προσφορά του στην τοπική κοινωνία της περιοχής κατά τα σχεδόν τρία χρόνια της παραμονής του εκεί. Αφού αναφέρθηκε ένα σύντομο ιστορικό από τις ενέργειες στις οποίες είχε προβεί ως Αρχιμανδρίτης και πρόεδρος της εκκλησιαστικής επιτροπής Παραδεισίου, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας κ. Κυριαζής Μιχαήλογλου παρέδωσε στον Θεοφιλέστατο επίσκοπο Ολύμπου κ Κύριλλο την τιμητική πλακέτα καθώς και έναν έπαινο ως ένδειξη τιμής στα όσα πρόσφερε στην κοινωνία του Παραδεισίου. Ο πρόεδρος απευθυνόμενος στον Θεοφιλέστατο, μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής:

«Παραδίδοντάς σας την τιμητική πλακέτα, θα ήθελα να σας γνωρίσω ότι από εδώ και στο εξής αποτελείτε πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της τοπικής μας κοινωνίας, όντας ένας ακόμα Παραδεισιώτης»   και

«Στο άκουσμα της εκλογής σας ως επίσκοπος Ολύμπου νιώσαμε όλοι μας ιδιαίτερη συγκίνηση καθώς κατανοήσαμε βαθύτατα ότι αποτελεί μέγιστη τιμή για εσάς και αντικατοπτρίζει όχι μόνο όλες τις ενέργειες προσφοράς σας αλλά ταυτόχρονα επιβεβαιώνει και αυτό που όλοι εμείς αντιληφθήκαμε από τις πρώτες μέρες συναναστροφής μαζί σας. Το γεγονός δηλαδή ότι είστε υπόδειγμα ηθικής, πλήρως αφοσιωμένος στα καθήκοντα σας και έτοιμος ανά πάσα στιγμή να συνεισφέρετε στο τεράστιο έργο της εκκλησίας μας»

Στη συνέχεια, παίρνοντας το λόγο ο Θεοφιλέστατος, ευχαρίστησε τον πρόεδρο και το τοπικό συμβούλιο για αυτή τους την ενέργεια, όπως και όλους τους κατοίκους της περιοχής για την αγάπη και το καλωσόρισμα που του επιφύλαξαν από τις πρώτες μέρες κιόλας παραμονής του στο Παραδείσι. Από την μεριά του ο Θεοφιλέστατος απευθυνόμενος προς όλους τους ενορίτες ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

« Σας ευχαριστώ όλους μέσα από την ψυχή μου γιατί από τις πρώτες μέρες μου ανοίξατε την καρδιά σας, ανοίξατε τα σπίτια σας για να με υποδεχτείτε. Τα τρία χρόνια που έμεινα στο Παραδείσι θα μείνουν χαραγμένα στη ψυχή μου, συνοδευόμενα πάντοτε με αισθήματα αγάπης προς εσάς »

 Στη συνέχεια ο Θεοφιλέστατος κ Κύριλλος παρέδωσε μία εικόνα της Αγίας Μαρίνας προς το πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας.

Ακολουθεί το σχετικό ψήφισμα της Δημοτικής Κοινότητας Παραδεισίου:

ΨΗΦΙΣΜΑ

ΓΙΑ  ΤΟ  ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟ  ΕΠΙΣΚΟΠΟ  ΟΛΥΜΠΟΥ  κ.κ. ΚΥΡΙΛΛΟ

            Ο Πρόεδρος και τα Μέλη του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Παραδεισίου Δήμου Ρόδου, εκπροσωπώντας όλους του κατοίκους του Παραδεισίου και λαμβάνοντας υπόψη την ομόφωνη εκλογή του σε επίσκοπο Ολύμπου καθώς και το τριετές πέρασμα ως εφημέριος της ενορίας του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Παραδεισίου, κατά το οποίο:

 -Ως Πρόεδρος της Εκκλησιαστικής Επιτροπής, διεκπεραίωσε εργασίες συντήρησης, ανακαίνισης και ανάδειξης του ναϊδρίου της Αγίας Μαρίνας.

 -Έδωσε τρανταχτά δείγματα του θεάρεστου και συνάμα θρησκευτικού, κοινωνικού, φιλανθρωπικού και πολιτιστικού του έργου και

 -Προήγαγε το θρησκευτικό γίγνεσθαι του ποιμνίου του.

 Κατά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου μας στις 6-10-2017, λήφθηκε ομόφωνη απόφαση, που έλαβε αριθμό 15/2017, με την οποία εκφράζουμε τα πιο θερμά και εγκάρδια συγχαρητήρια για την εκλογή του και ευχόμαστε στο πρόσωπό του καλή δύναμη και κουράγιο στη νέα του διακονία.

 «Τιμής ένεκεν» θα του απονεμηθεί σχετική τιμητική πλακέτα και ειδικός έπαινος σε ένδειξη αναγνώρισης του έργου και της προσφοράς του στη Δημοτική Κοινότητα

Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Παραδεισίου Κυριαζής Μιχαήλογλου