Δροσερό γλυκό ψυγείου με ροδάκινα και την πιο αφράτη κρέμα!

Δροσερό γλυκό ψυγείου με ροδάκινα και την πιο αφράτη κρέμα!

από Αλεξάνδρα Κεντρωτή

Τι χρειαζόμαστε

Για τη βάση

2 φλυτζάνια τσαγιού μπισκότα (τύπου digestive) θρυμματισμένα

170 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

¼ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)

Για την κρέμα

230 γραμμάρια μαλακό τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου

½ φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη ψιλή κρυσταλλική

120 ml κρέμα γάλακτος παγωμένη,  χτυπημένη σε πηχτή σαντιγί

3-4 ροδάκινα καθαρισμένα κομμένα σε φέτες

Τι πρέπει να κάνουμε

Για τη βάση:

  • Βάζουμε σε ένα μπολ τα θρυμματισμένα μπισκότα, προσθέτουμε το βούτυρο, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια.
  • Στρώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα σε βουτυρωμένο πυρέξ, ισιώνουμε την επιφάνειά του πιέζοντάς το ελαφρώς στη βάση και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 8-10 λεπτά.
  • Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.

Για την κρέμα:

  • Σε ένα μπολ βάζουμε το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να ενσωματωθούν και αφρατέψει το μείγμα.
  • Αφήνουμε το μίξερ και προσθέτουμε τη σαντιγί.
  • Ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ με απαλές κυκλικές κινήσεις μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.

Για τη συναρμολόγηση:

  • Στρώνουμε την μισή κρέμα στη βάση από μπισκότα.
  • Πάνω στην κρέμα, απλώνουμε τα μισά ροδάκινα που έχουμε κόψει σε λεπτές φέτες.
  • Συνεχίζουμε με την υπόλοιπη κρέμα και στολίζουμε το γλυκό με τριμμένο μπισκότα και φέτες από ροδάκινο.

Καλή επιτυχία!