Εμπωνα-Λίμνη των Νάνων: Είναι πραγματικά ένα από τα ομορφότερα μέρη της Ρόδου

Αφορμή για την αναφορά μας στην Λίμνη των Νάνων ήταν ένα δημοσίευμα (επισκέπτης της Ρόδου) που παρουσίαζε τους κατοίκους της περιοχής  ως… νάνους! Κάτι τέτοιο δεν ισχύει βέβαια αφού το διαψεύει μία κάτοικος της περιοχής. Η κα Χρυσάνθη Κουνάκη (κάτοικος Εμπωνας) μίλησε σε συντάκτη του rodos info news και είπε μεταξύ άλλων:

“Οχι και νάνοι οι κάτοικοι της περιοχής. Ο πατέρας μου είχε ύψος 1.80!!! Οσον αφορά την κατασκευή της πόρτας στα σπίτια αυτά (επειδή είναι κοντή) αυτό το έκαναν οι ιδιοκτήτες επειδή προσπαθούσαν να αποφύγουν για να μην μπαίνει μέσα στα σπίτια η βροχή και το κρύο. Στην περιοχή αυτή ζούσαν οικογένειες που είχαν χωράφια και επειδή περνούσε η ώρα, βράδιαζε και τις περισσότερες φορές δεν πηγαίναμε στα σπίτια μας (στον Εμπωνα ή σε άλλα χωριά), μέναμε εκεί και συνεχίζαμε τις δουλειές μας την άλλη μέρα. Ηταν πολύ όμορφα χρόνια. Αγνά, ήρεμα, πολύ δουλειά βέβαια, αλλά ωραία χρόνια. Τώρα για το όνομα που έβγαλαν δεν γνωρίζω γιατί. Πάντως δεν ζούσαν νάνοι”

Στη λίμνη, έκτασης περίπου 10 στρεμμάτων, ζουν ψάρια κυπρίνοι και το μοναδικό γκιζάνι. Με το νερό της ποτίζονται και οι γύρω καλλιέργειες. Αυτό το μέρος είναι γνωστό και για την πλούσια βλάστηση με τα σπάνια είδη φυτών, αφού γύρω από τη λίμνη υπάρχει ένας φυσικός φράχτης από δέντρα και φυτά. Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι σε αυτό το μέρος είναι και καταφύγιο για αποδημητικά πουλιά!

Είναι πραγματικά ένα από τα ομορφότερα μέρη της Ρόδου (μεταξύ Έμπωνα και Σαλάκου). Αξίζει να το επισκεφθεί κανείς και να το εξερευνήσει!

nan6 nan5