Κοινωνικός Τουρισμός: Ξεκινά η κατάθεση αιτήσεων για Λέρο, Κω Χίο, Λέσβο και Σάμο

Οι δικαιούχοι θα μπορούν χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση να κάνουν διακοπές έως και 10 διανυκτερεύσεων, αντί για 5 που ισχύει για τους δικαιούχους που θα επιλέξουν άλλους προορισμούς

Ξεκινούν οι αιτήσεις των τουριστικών καταλυμάτων Λέσβου, Χίου, Σάμου Λέρου και Κω για την ένταξή τους στο πρόγραμμα Κοινωνικού τουρισμού 2015-2016 με στόχο την άμεση στήριξη του τουρισμού στα νησιά που δέχθηκαν πιέσεις.

Oι πάροχοι τουριστικών καταλυμάτων των νησιών Λέσβου, Χίου, Σάμου, Λέρου και Κω, που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού 2015-2016 μπορούν από σήμερα να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα, σε υλοποίηση του κυβερνητικού σχεδιασμού για την στήριξη του τουρισμού στους προορισμούς του Αιγαίου που δέχθηκαν πιέσεις το προηγούμενο διάστημα.

Είχε προηγηθεί απόφαση της Αν. Υπουργού Εργασίας κας Ράνιας Αντωνοπούλου, σε συνεργασία με την Αν. Υπουργό Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά, και τη Διοικήτρια του ΟΑΕΔ, κα Μαρία Καραμεσίνη, με την οποία αυξήθηκε η επιδότηση των τουριστικών μονάδων των νησιών αυτών στο πρόγραμμα, προκειμένου να τονωθεί ο κοινωνικός και εσωτερικός τουρισμός και να στηριχθούν οι τοπικές κοινωνίες.

Σύμφωνα με την ίδια απόφαση, οι δικαιούχοι και ωφελούμενοι του Προγράμματος- οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και οι οικογένειές τους- που θα επιλέξουν για τις διακοπές τους τουριστικά καταλύματα στα νησιά Λέσβο, Χίο, Σάμο, Λέρο και Κω θα μπορούν χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση να κάνουν διακοπές έως και 10 διανυκτερεύσεων, αντί για 5 που ισχύει για τους δικαιούχους που θα επιλέξουν άλλους προορισμούς.

Οι πάροχοι τουριστικών καταλυμάτων έχουν τη δυνατότητα υποβολής αιτήσεων και ένταξης τους στο Μητρώο καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος, με καταληκτική ημερομηνία στις 30 Νοεμβρίου 2016.