Καταστηματάρχες και Κ.Σ. Κρεμαστής θα επισκεφθούν τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη

Παράταση λίγων ημερών έδωσαν οι καταστηματάρχες και κοινοτικό συμβούλιο Κρεμαστής μέχρι να πάρουν πίσω την απόφαση οι αρμόδιοι της Περιφέρειας στο να κλείσουν τον δρόμο δίπλα στη γέφυρα, ο δρόμος δηλαδή από Αεροδρόμιο προς Ρόδο. Στη σημερινή έκτακτη συνάντηση που είχε το κοινοτικό συμβούλιο με τους καταστηματάρχες του χωριού πάρθηκε αυτή η απόφαση. Αυτές τις μέρες μάλιστα μέλη του κοινοτικού συμβουλίου και αντιπροσωπεία των καταστηματαρχών θα επισκεφθούν τον αρμόδιο αντιπεριφεριάρχη κ. Χρήστο Ευσταθίου προκειμένου να του δώσουν τα αιτήματα και πρόταση στο θέμα του δρόμου. Αυτή δεν είναι άλλη παρά να τοποθετηθούν φωτεινοί σηματοδότες μπρος και πίσω από την γέφυρα και μία ηλεκτρική μπάρα (όταν υπάρχουν φαινόμενα σαν τα προχθεσινά) όπως για παράδειγμα παρόμοια με αυτή των τραίνων.

Εντονότατη ήταν η αντίδραση του προέδρου της κοινότητας, κ. Μιχάλη Δράκου, ο οποίος έμμεσα έδωσε και απάντηση σε όσα τον κατηγορούν άνθρωποι που προφανώς δεν γνωρίζουν τις “αρμοδιότητες” που έχει. Ο ίδιος ξεκινόντας την συζήτηση είπε: “Για να τελειώνει το παραμύθι… Ούτε μας ρώτησαν, ούτε μας είπαν τί σκέπτονται να κάνουν! Μόνοι τους ενήργησαν, μόνοι τους τοποθέτησαν την μπάρα και έκοψαν το χωριό στη μέση. Ούτε αρμοδιότητες έχω ούτε τίποτα. Μόνο για το νεκροταφείο έχω αρμοδιότητα!!! Εγώ και τα υπόλοιπα μέλη του συμβουλίου είμαστε μαζί σας (καταστηματάρχες). Είμαστε με τους Κρεμαστενούς. Προσπαθούμε για το καλό του χωρού μας. Για όλα τα ζητήματα! Ο,τι κι αν κάναμε, τα κάναμε με χορηγίες καταστημαρχών και ιδιωτών τους οποίους και τους ευχαριστούμε! Δεν γίνεται να φεύγουν παιδιά, μαθητές και ηλικιωμένοι από την γέφυρα και την γύρω περιοχή για να πάνε στην στάση της Παναγιάς για να πάρουν το λεωφορείο! Το πρόβλημα δεν το έχουν μόνο οι Κρεμαστενοί αλλά και οι κάτοικοι της δυτικής πλευράς τους νησιού. Οι καταστηματάρχες έχουν δίκιο που φωνάζουν πως έχουν μειωθεί οι εισπράξεις τους. Αυτές τις μέρες θα επισκεφθούμε τον κ. Ευσταθιού και θα ζητήσουμε να βγάλουν τις μπάρες και να τοποθετήσουν φωτεινούς σηματοδότες και αν χρειασθεί να μπει μια μπάρα τις ημέρες που έχει έντονη βροχόπτωση”.

Μέλη του Κ.Σ. είπαν επίσης πως η Περιφέρεια και ο Δήμος δεν ασχολούνται με θέματα της Κρεμαστής. Ο λόγος ποιος είναι? Παντελής η απουσία τους!

Ο κ. Σωτήρης Παμπάκας είπε πως “Χάσαμε τους αντιδημάρχους. Δεν γίνεται τίποτα στο χωριό μας. Κανένας δεν ασχολείται.

Από την μεριά του Δήμου ο κ. Βασίλης Παπαοικονόμου είπε πως θα δει όλα τα θέματα που απασχολούν την Κρεμαστή. Και της παραλίας, και τα μαγαζιά που είναι κλειστά (ήδη έχει επικοινωνήσει με τον κ. Μελίτων), του δρόμου στον ποταμό αλλά και για άλλα θέματα.

Δηλώσεις Κρεμαστενών:
– Οι Κρεμαστενοι θελουν ομοφωνο αρνητικο ψηφισμα σ αυτην την καταστρεπτικη και εχθρικη αποφαση,των αρμοδιων.
– Για να φτιαχτεί η γέφυρα ούτε λόγος;;
– Η περιφέρεια πήρε απόφαση από μόνη της με το έτσι θέλω. Μόνο ο Ανανιας ήταν εκεί και ψήφισε ΌΧΙ
– Μέχρι το καλοκαίρι δηλαδή. Αφού η διάβαση θα μείνει κλειστή όλο το χειμώνα.
– Χάσαμε τους αντιδημάρχους
– Οι άνθρωποι έχουν μυαλό τραλαλα πονάει κεφάλι κόψει κεφάλι Το λογικό είναι να ορίσουν ομάδα επιτήρησης της στάθμης και να κλείνουν το δρόμο αυτό θα γίνει το πολύ 5 φορές το χρόνο δεν βλέπω γιατί να είναι κλειστός τις άλλες μέρες Δηλ η λογική τους είναι δεν περνάω απέναντι τον δρόμο γιατί μπορεί να περάσει και να με κτυπήσει αυτοκινητο?
– Ας βρουν άλλη λύση, όπως για παράδειγμα να βάλουν φανάρια μπρος και πίσω της γέφυρας. Αυτή η λύση που βρήκαν είναι καταστροφική για εμάς. Αλλα μας έλεγανα προεκλογικά! Θα βοηθούσαν της Κρεμαστή να ανακάμψη μας είπαν. Δυστυχώς όμως. Παρακαλούμε τις αρμόδιες αρχές να πάρουν πίσω την απόφαση αυτή
-Η ανικανότητα της περιφέρειας, ήρθε να βάλει την ταφόπλακα στο χωριό μας… Και να θυμάστε στην ήδη υπάρχων ιταλική γέφυρα θα γίνουν ατυχήματα, εμένα χθες 2 αμάξια που ήρθαν αντίθετα, ένα από το rent a car και ακόμη ένα… Και ευτυχώς είχα βγει από το μεθοδικό και είχα πολύ χαμηλή ταχύτητα, αν κάποιος τρέχει, επειδή έχει την ανηφόρα, δεν έχει ορατότητα και θα γίνει το μοιραίο! Το σωστό θα ήταν να μπουν φωτεινή σηματοδότες για τον χειμώνα για να μην έχουμε το κίνδυνο της ιρλανδικής διάβασης και όλοι να περνούν από την ιταλική γέφυρα.

Μιχάλης Δράκος: Μέχρι να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες για αποκατάσταση των δρόμων τα λεωφορεία της ΡΟΔΑ θα ακολουθούν την οδό Αεροδρομίου Τσαιρη με κατεύθυνση για Ρόδο από την Ικαρων Όσοι έχουν πληγεί από την θεομηνία να περάσουν από τα ΚΕΠ και το κοινοτικό κατάστημα για να συμπληρώσουν την αίτηση για χρηματοδότηση των ζημιών η των οικιακών συσκευών τους Ευχαριστούμε την ΔΕΥΑΡ για την πολύωρη προσπάθεια τους να φέρουν μετά τις μεγάλες ζημιές το νερό στο χωριό μας

Ο Φιλανθρωπικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Κρεμαστής “Παναγία η Ελεημονήτρια” ζητά ζητά βοήθεια

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Φιλανθρωπικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Κρεμαστής “Παναγία η Ελεημονήτρια”, παρακαλούν τους ιθύνοντες όπως επισκευάσουν τους δρόμους που οδηγούν προς το εξωκλήσι της Ζωοδόχου Πηγής (Ελεημονήτριας), οι οποίοι υπέστησαν ζημιές στην πρόσφατη κακοκαιρία και είναι απροσπλέλαστοι.

Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την οικογένειά Πίτση και πιο συγκεκριμένα την κυρία Υπαπαντή Πίτση, για την άμεση αντίδραση της για τον καθαρισμό του εξωκλησιού! Βοήθειά της!

Με εκτίμηση

Για το Δ/Σ του συλλόγου

Ο Πρόεδρος
Λούπης Γεώργιος

Ο Γ. Γραμματέας
Γραμματικός Ιωάννης

Το δελτίο τύπου πο εξέδωσε το Τ.Σ.:

Πραγματοποιήθηκε την 28η Νοεμβρίου 2019, έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου της Κοινότητας Κρεμαστής, με θέμα «Λήψη απόφασης για το κλείσιμο της Ιρλανδικής διάβασης στη Γέφυρα Ασωμάτων, από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου».

Παρόντες στη συνεδρίαση ήταν ο Πρόεδρος κ. Μιχαήλ Δράκος και τα Μέλη του Τοπικού Συμβουλίου κ. Γεώργιος Φλεβάρης, κ. Γεώργιος Σμαραγδιός, κ. Δημήτριος Παρμπούνης, κ. Νικόλαος Τσιμέττας, κ. Σταύρος Μάτσης και κα Τσούλλου – Κλαδάκη Αικατερίνη, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Πολεοδομικού Σχεδιασμού και Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Δωδεκανήσου κ. Βασίλειος Παπαοικονόμου και εκπρόσωποι επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στην Κοινότητά μας, συλλόγων και κατοίκων Κρεμαστής.

Συζητήθηκαν τα προβλήματα που προέκυψαν από το κλείσιμο της Ιρλανδικής διάβασης στη Γέφυρα Ασωμάτων μετά τα πλημμυρικά φαινόμενα που προκλήθηκαν από τη θεομηνία της 25ης Νοεμβρίου 2019, μετά την απόφαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, η οποία δεν κοινοποιήθηκε στο Τοπικό Συμβούλιο, παρά μόνο ενημερώθηκε από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και αποφασίσθηκαν τα παρακάτω :

Α)Να προτείνει :

1)Την τοποθέτηση φωτεινών σηματοδοτών διπλής κατεύθυνσης στη Γέφυρα Ασωμάτων για κατεύθυνση από και προς Ρόδο.

2)Την τοποθέτηση αυτόματου συστήματος αποκλεισμού της γέφυρας στη συμβολή της με την Επαρχιακή οδό Κρεμαστής – Ρόδου, ώστε όταν βρέχει και ανεβαίνει η στάθμη του νερού να κατεβαίνει η μπάρα που θα σταματά την κίνηση των αυτοκινήτων.

3)Την άμεση αποκατάσταση του παραποτάμιου δρόμου.

4)Τη γρήγορη κατασκευή της νέας Γέφυρας (απ΄όσο γνωρίζουμε έχει συνταχθεί μελέτη), για την αποφυγή τέτοιου είδους προβλημάτων.

Β)Να επισκεφθεί αντιπροσωπεία η οποία αποτελείται από τον Πρόεδρο και το Τοπικό Συμβούλιο, τον Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο Πολεοδομικού Σχεδιασμού και Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Δωδεκανήσου κ. Βασίλειο Παπαοικονόμου και εκπροσώπους επιχειρηματιών, συλλόγων και κατοίκων της Κοινότητας μας, τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γεώργιο Χατζημάρκο και τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη κ. Χρήστο Ευστρατίου και να καταθέσουν τα αιτήματα και τα προβλήματά που αντιμετωπίζουν όχι μόνο οι μόνιμοι κάτοικοι Κρεμαστής, αλλά και οι κάτοικοι της δυτικής πλευράς του νησιού μας και να τονίσουν ότι η υποβάθμιση της Κρεμαστής συνεχίζεται.

                                                                   Για το Συμβούλιο της

                                                                  Κοινότητας Κρεμαστής

                                                                           Ο Πρόεδρος

                                                                        Μιχαήλ Δράκος