Κρεμαστή: Στον Εισαγγελέα η υπόθεση του αίθριου του δημοτικού σχολείου

Οι γονείς του Δημοτικού Σχολείου Κρεμαστής έδωσαν την εντολή (βάζοντας και τις υπογραφές τους) στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων να πάρει το θέμα του αίθριου και του κυλικείου στο Εισαγγελέα! Η απόφαση που πάρθηκε ήταν ομόφωνη  από τους γονείς που παραβρέθηκαν στη σημερινή έκτακτη Γενική Συνέλευση. Αυτό όσον αφορά το αίθριο και τα πλέξι γκλας (χρειάζεται να τοποθετηθούν καινούργια) που έχουν πέσει μέσα σε χώρο του σχολείου (!!!) ευτυχώς όμως και στις τρεις περιπτώσεις τα παιδιά ήταν μέσα στις αίθουσες. Με παρέμβαση του Συλλόγου ζήτησε από εργολάβο μία προσφορά  για τοποθετηθούν νέα πλέξι γκλας πολυκαρμπονικά με διπλή μεμβράνη. Ο εργολάβος έδωσε την προσφορά η οποία ανέρχεται στο ποσό των 12.000 ευρώ και η όλη εργασία δεν θα πάρει πάνω από 3-4 μέρες.  Μέλη του Συλλόγου, είπαν μεταξύ άλλων, πως θα πρέπει να δοθεί άμεση λύση από τους αρμόδιους και να θεωρηθεί υπερεπείγον το θέμα αυτό αφού έχει να κάνει με την ασφάλεια των παιδιών!!! Τα μέλη του Συλλόγου επίσης μετάφερε στους γονείς την τελευταία απάντηση που πήραν από τους αρμόδιους η οποία ήταν πως το θέμα (έργο) αυτό θα μπει σε πρόγραμμα του… 2020! Η αντίδραση βέβαια ήταν έντονη και ζήτησαν να πάει η υπόθεση στον Εισαγγελέα! Από την μεριά της διεύθυνσης του σχολείου είπαν πως έχει ασχοληθεί κατά καιρούς στέλνοντας επιστολές αλλά το θέμα δεν λύθηκε!

Οσον αφορά το κυλικείο, από την μεριά του Συλλόγου, έχουν έτοιμα τα δικαιολογητικά που τους ζήτησαν οι αρμόδιοι και περιμένουν την “αντίδρασή” τους! Κι αυτό το θέμα είναι σοβαρό αφού έχει σαν αποτέλεσμα, εν έτη 2020, οι μαθητές να παίρνουν μαζί τους νερά, χυμούς και σάντουιτς από το σπίτι. Αν χρειασθεί να ζητήσουν κάτι… άξτρα θα πρέπι να περιμένουν να σχολάσουν πρώτα!

Η ανακοίνωση του συλλόγου :

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΡΕΜΑΣΤΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με πρωτοφανή μαζική συμμετοχή  γονέων και κηδεμόνων  των παιδιών που φοιτούν στο Σχολείο μας ,πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 28 Νοεμβρίου η Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου.Η συνέλευση είχε σκοπό την ενημέρωση-πληροφόρηση,συζήτηση και λήψη αποφάσεων σχετικά με δύο «καυτά» ζητήματα που απασχολούν εδώ και πάρα πολύ καιρό όλους τους γονείς και κηδεμόνες:

1.Την άμεση αντικατάσταση του εδώ και πολύ καιρό φθαρμένου στέγαστρου του αιθρίου του Σχολείου,το οποίο αποτελεί πανθομολογούμενα μόνιμη πηγή κινδύνου για την ασφάλεια και την σωματική ακεραιότητα των παιδιών  και

2.Την λειτουργία κυλικείου το οποίο δεν υφίσταται εδώ και 2 χρόνια σε σχολείο με 400 παιδιά!

Μετά  την ενημέρωση από τα μέλη του Δ.Σ.για την κατάσταση των πραγμάτων, την παράθεση απόψεων από πολλούς γονείς και κηδεμόνες και  διαλογική συζήτηση η Συνέλευση αποφάσισε ομόφωνα :

Α.Να διεκδικήσει την άμεση και μόνιμη λύση των παραπάνω φλέγοντων προβλημάτων του σχολείου ακόμη και με δυναμικές ενέργειες και δράσεις (βεβαίως πάντα στα πλαίσια της νομιμότητας) και

Β.Να ενημερώσει τον Εισαγγελέα για τα συγκεκριμένα προβλήματα του Σχολείου μας.

Ο Πρόεδρος                                                    Μιχάλης Λούπης

Η Γραμματέας

Βούλα Μηλιένου