Οι εφοριακοί “μοίρασαν” λουκέτα και χρηματικά πρόστιμα σε Ρόδο, Σαντορίνη, Ίο, Αθήνα

Σε πλήρη εξέλιξη το πρόγραμμα ελέγχων της ΑΑΔΕ

Συνεχίζοντα τα λουκέτα για επιχειρηματίες που δεν «βάζουν μυαλό» και δεν κόβουν αποδείξεις
Λουκέτο 4 ημερών σε υπότροπες επιχειρήσεις σε Σπιναλόγκα και Ρόδο – Οι εφοριακοί μοίρασαν λουκέτα και χρηματικά πρόστιμα σε Ρόδο, Σαντορίνη, Ίο, Αθήνα
Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται το πρόγραμμα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων για τον εντοπισμό επιχειρήσεων σε όλη την Ελλάδα που δεν κόβουν αποδείξεις.

Σε αρκετές περιπτώσεις, μάλιστα, οι εφοριακοί πέφτουν επάνω σε «αμετανόητους» επιχειρηματίες που συνεχίζουν να μην κόβουν αποδείξεις αν και ήδη έχουν πέσει στην «τσιμπίδα» της ΑΑΔΕ.

Μια τέτοια περίπτωση ήταν αυτή σε καφέ-αναψυκτήριο στη Σπιναλόγκα και σε ψαροταβέρνα στη Ρόδο. Αν και οι δύο επιχειρήσεις είχαν ήδη εντοπιστεί από εφοριακούς, σε νέο έλεγχο βρέθηκαν υπότροποι και τους επιβλήθηκε λουκέτο για 96 ώρες ή τέσσερις ημέρες.

Λουκέτο για δύο ημέρες θα μπει για μη έκδοση αποδείξων και σε γνωστό εστιατόριο στη Νάουσα της Πάρου αλλά και σε μπαρ στην Ίο.

Την ίδια ώρα βεβαιώθηκαν υψηλά πρόστιμα:

– σε επιχείρηση με τουριστικό λεωφορείο, που εκτελούσε τη διαδρομή Αθήνα- Κινέττα, αφού δεν είχε εκδώσει 48 εισιτήρια,

– σε  εταιρεία με ενοικιαζόμενα δωμάτια στην Οία Σαντορίνης για μη έκδοση αποδείξεων 1.000, 1.100 και 500 ευρώ,

– σε εταιρεία με ενοικιαζόμενα στο Φηροστεφάνι για μη έκδοση αποδείξεων 900, 250 και 170 ευρώ,

– καθώς και σε εταιρεία ενοικίασης ομπρελών και δραστηριοτήτων με αλεξίπτωτα στο Πρασονήσι Ρόδου. Έλεγχοι έγιναν και στο πανηγύρι της Κρεμαστής όπου και εκεί “έπεσαν” διάφορα πρόστιμα!