Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Αρχική » Ιστολόγιο » Netflix: Βάζει τέλος στο μοίρασμα των κωδικών – «Ο λογαριασμός σου είναι για σένα»

Netflix: Βάζει τέλος στο μοίρασμα των κωδικών – «Ο λογαριασμός σου είναι για σένα»

«Ο λογαριασμός σου στο Netflix είναι για σένα και για όσους ζουν μαζί σου, στο νοικοκυριό σου»

Το ‘πε και το ‘κανε! Η παγκόσμια συνδρομητική πλατφόρμα Netflix έστειλε τα πρώτα μηνύματα στους συνδρομητές της, μέσω των οποίων τους ανακοινώνει πως βάζει τέλος στο «password sharing».

«Ο λογαριασμός σου στο Netflix είναι για σένα και για όσους ζουν μαζί σου, στο νοικοκυριό σου» αναφέρει μεταξύ άλλων, το email, που ξεκίνησε να αποστέλλει η εταιρεία προς αρκετά εκατομμύρια συνδρομητών.

Είναι γεγονός πως εκατομμύρια χρήστες μοιράζονταν τον κωδικό τους με φίλους, γεγονός που στερούσε σημαντικά έσοδα από την εταιρεία.

Στο κείμενο επισημαίνεται επίσης πως τα μέλη μπορούν να μεταφέρουν το προφίλ τους εκτός του σπιτιού, εφόσον ξεκινήσουν μια νέα, δική τους συνδρομή. Εναλλακτικά μπορούν να πληρώσουν μια επιπλέον χρέωση ύψους 7,99 δολαρίων το μήνα, ανά άτομο, εκτός του σπιτιού για να συνεχίσουν να έχουν πρόσβαση.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, το Netflix είδε τα έσοδά του να εκτοξεύονται, ωστόσο μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων η εταιρεία είδε τις συνδρομές και τα έσοδά της να μειώνονται σημαντικά.