ΓΕΜΙΣΑΝ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ!!!

Κραυγή αγωνίας εκπέμπουν οι Ελληνικές οργανώσεις παραγωγών ντομάτας, καθώς στο μέσον της τουριστικής σαιζόν οι εισαγωγείς κηπευτικών πλημμύρισαν τις Ελληνικές αγορές με Τουρκικές ντομάτες, στις οποίες ανιχνεύονται συνεχώς απο τις Βουλγαρικές Αρχές, απαγορευμένα στην Ευρωπαική Ένωση φυτοφάρμακα.

Οι εισαγωγές γίνονται απο τη Θεσσαλονίκη την Καβάλα και τον Πειραιά, χωρίς ελέγχους απο τις αρμόδιες Αρχές. Οι ελεγκτές συνήθως περνούν απο κόσκινο τα Ελληνικά κηπευτικά, πράγμα το οποίο δεν συμβαίνει με τα εισαγόμενα. Το Ελληνικό κράτος ˊˊπυροβολεί τα πόδια τουˊˊ και εκθέτει σε σοβαρό κίνδυνο τους Έλληνες καταναλωτές οι οποίοι καταναλώνουν εν αγνοία τους Τούρκικα και συνήθως Ελληνοποιημένα προβληματικά κηπευτικά.

NIKOS PETASHIS

Σχόλια αναγνωστών:

ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΕΡΤΟΓΑΝ ΠΟΥ ΠΟΥΛΑΕΙ ΟΥΤΕ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΕΜΠΟΡΟΣ ΠΟΥ ΤΙΣ ΕΙΣΑΓΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ. ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΤΟΜΑΤΕΣ 95% ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΟΤΗΜΗΣΕΙ ΑΛΛΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΕΣ. ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΟΥΛΙΟΝΤΕ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ (ΕΛΛΑΔΑ) ΔΙΑΚΙΝΟΥΝΤΕ ΧΩΡΙΣ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΝΤΩΝ ΣΕ ΕΜΠΟΡΟΥΣ ΠΛΑΝΟΔΙΟΥΣ ΚΑΙ ΛΑΙΚΗΣ


Πριν 5 μέρες ρωτήθηκε εμπορος της Λαχαναγοράς του Ρέντη απο ομάδα παραγωγών, με την οποία συνεργάζεται όλο το χρόνο, αν θέλει να του στείλουν ντομάτες απο την Ιεράπετρα και εκείνος απάντησε:
”Θέλετε να σας στείλουμε εμείς στην Ιεραπετρα ντομάτες Τουρκίας, Αλβανίας η Πολωνίας με 1.60 το κιλό?”
Αυτή είναι η κατάσταση κύριοι. Εκείνη τη μέρα στα δικά μας δημοπρατήρια είχαν οι ντομάτες μας 0.50


Ο Έλληνας δυστυχώς βλέπει μόνο τις τιμές…δεν γνωρίζει ότι έρχεται εκτός Ευρώπης δεν έχουν πιστοποιηθεί και δεν γνωρίζουν τον τρόπο καλλιέργειας του προϊόντος… δυστυχώς μπορεί να μοιάζουν από δεν είναι όλα τα ίδιο


Μονο οι ντοματες;; Λεμονια ισπανιας, πατατες αιγυπτου, ξηροι καρποι αργεντινης..κτλ


Όλα τα ρυθμίζει η αγορά… Ο Έλληνας παραγωγός στην έλλειψη ντομάτας κοίτα να κάνει αρπαχτή να ισοσκελισει τα έσοδα έξοδα και να έχει ενα κέρδος στο τελος και οι έμποροι να έχουν σταθερό το κέρδος τους ανεξάρτητα από που φέρνουν τη ντομάτα τους… 0.30 αναχώρηση από πολωνια 2 ευρώ στα σουπερμάρκετ για δεκαπέντε ημέρες μέχρι να πιεστεί ο Έλληνας παραγωγός να δίνει με εκκαθάριση τη ντομάτα του με ζημιά… Πάντα ο εμπορίας ο εισαγωγέας έχει το κέρδος κάτι πήγαν να κάνουν οι προηγούμενοι κυβερνήτες αλλά αμέσως επιστρέψαμε πάλι στη κανονικότατα σημερα.