“Ο Ηλίας του 16ου” από την θεατρική ομάδα της Ελληνικής Αστυνομίας

Τη θεατρική παράσταση «ο Ηλίας του 16ου», παρουσίασε με ιδιαίτερη επιτυχία η θεατρική ομάδα της Ελληνικής Αστυνομίας, χθες το βράδυ (6 Ιουνίου 2016), στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Την παράσταση παρακολούθησαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης και ο Αρχηγός του Σώματος Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας.

Επιπλέον παρέστησαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ Μεντζελόπουλος, οι Βουλευτές Πειραιά, του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, Ευαγγελία Καρακώστα και Γεωργία Γεννιά, της Ν.Δ. Κωνσταντίνος Κατσαφάδος και της Ένωσης Κεντρώων, Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου, καθώς επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γεώργιος Γαβρίλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Παναγιώτης Χατζηπέρος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά, Γεώργιος Δαβάκης, ως εκπρόσωπος του Δημάρχου Πειραιά και η Προϊστάμενη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά, Ειρήνη Τζίβα.

Παραβρέθηκαν ακόμα ο Υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Ιωάννης Διαμαντόπουλος, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Αριστείδης Ανδρικόπουλος, η Προϊσταμένη του Επιτελείου Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής, Υποστράτηγος Χρήστος Δραγατάκης, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Τάξης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, Υποστράτηγος Βασίλειος Τζίγκος, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Αλλοδαπών & Προστασίας Συνόρων, Υποστράτηγος Εμμανουήλ Γρηγοράκης και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πειραιά, Ταξίαρχος Κωνσταντίνος Φώσκολος.

Την παράσταση παρακολούθησαν εκπρόσωποι του καλλιτεχνικού χώρου, των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, συνδικαλιστικών οργανώσεων της Ελληνικής Αστυνομίας  καθώς και αστυνομικό προσωπικό, πολιτικοί υπάλληλοι και πολλοί ιδιώτες.

Με το πέρας της παράστασης ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας στο χαιρετισμό του τόνισε:

«……είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος που βρίσκομαι στο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου του Πειραιά. Ένα κόσμημα του πολιτισμού που σε λίγες μέρες περίπου κλείνει 132 χρόνια από το χρόνο της θεμελίωσης του….

…….Είμαι ευγνώμων τόσο στο Δήμο Πειραιά για την παραχώρηση του χώρου, όσο και στη Μητρόπολη Πειραιά, που μας στήριξε από την πρώτη στιγμή. Μας δώσατε τη δυνατότητα να αποδείξουμε ότι η Ελληνική Αστυνομία είναι κοντά στην κοινωνία, υπηρετεί τον πολίτη με σεβασμό και αξιοπρέπεια……

…….Θέλω να εκφράσω επίσης τις ευχαριστίες στο σκηνοθέτη, στους συντελεστές της παράστασης…..

……Επιτρέψτε μου να πω με πολύ σεβασμό ότι είναι αξιόλογοι άνθρωποι, έχουν ιδιαίτερο ήθος και επειδή διαθέτουν ήθος, επιτρέψτε μου να τολμήσω να πω, προσπαθούν να παράγουν και ήθος, να ποιούν ήθος ως ερασιτέχνες ηθοποιοί…….

…….Σας ευχαριστώ πάρα πολύ όλους, ευχαριστώ για την παρουσία σας, είναι ιδιαίτερα τιμητικό για εμάς. Μας στηρίζετε, μας εμψυχώνετε, μας δίνετε κουράγιο να προσπαθούμε να δείχνουμε μια άλλη Αστυνομία, από αυτή που συνήθως οι ρόλοι μας καλούν καθημερινά……..»

Στη συνέχεια, αποδόθηκαν αναμνηστικές πλακέτες από τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης, Δημήτρη Αναγνωστάκη και από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Τσουβάλα.

Λίγα λόγια για τη θεατρική ομάδα:

Η θεατρική ομάδα της Ελληνικής Αστυνομίας συγκροτήθηκε το 1999 και παρουσιάζει κάθε χρόνο θεατρικές παραστάσεις. Αποτελείται από αστυνομικούς και πολιτικούς υπαλλήλους του Σώματος και σκοπός της είναι η δραστηριοποίηση του προσωπικού στον πολιτιστικό τομέα και η προσέγγιση του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου και ιδιαίτερα των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, μέσα από το χώρο της τέχνης και του πολιτισμού.

Η θεατρική ομάδα από το 2011 έχει δώσει παραστάσεις σε Δήμους και σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας και έχει λάβει διακρίσεις σε ερασιτεχνικά φεστιβάλ, έχοντας αποσπάσει πρώτα βραβεία και επαίνους, προσθέτοντας επιτυχίες και διακρίσεις στο βιογραφικό της.

Όλες οι παραστάσεις της θεατρικής ομάδας πραγματοποιούνται αφιλοκερδώς.

 Λίγα λόγια για το έργο:

Πρόκειται για μια θεατρική κωμωδία στην οποία τρεις σερβιτόροι – φίλοι, ο Ηλίας, ο Θωμάς και ο Βαγγέλης αποφασίζουν να κλέψουν τον κυρ’ Λάμπρο, αφεντικό του Βαγγέλη, ιδιοκτήτη καφενείου, ενεχυροδανειστή και κλεπταποδόχο.

Τη διάρρηξη αναλαμβάνει να διαπράξει ο Θωμάς με τη βοήθεια του Ηλία, ο οποίος επιφορτίζεται με το ρόλο του «τσιλιαδόρου», μεταμφιεσμένος σε αστυνομικό.

Ωστόσο, λόγω μιας κλοπής σε διπλανό σπίτι, για την οποία κατηγορείται μία υπηρέτρια, ο Ηλίας καλείται να επέμβει και χωρίς να το καταλάβει αναλαμβάνει αστυνομικά καθήκοντα…

Η κωμωδία είναι έργο του Αλέκου Σακελλαρίου, ενώ τη σκηνοθεσία επιμελείται ο Γιάννης Κατράνης.