Αρχική » Ιστολόγιο » Παναγία Καθολικής Κρεμαστής: Ενα ακόμη υπέροχο έργο από τον κ. Θεόδωρο Μώρη

Παναγία Καθολικής Κρεμαστής: Ενα ακόμη υπέροχο έργο από τον κ. Θεόδωρο Μώρη

Ένα νέο μνημείο τέχνης και θεολογίας κοσμεί εδώ και λίγες ημέρες τον Ι.Ν. Παναγίας Καθολικής. Είναι η ψηφιδωτή Εικόνα της Παναγίας της Καθολικής στον τύπο της Πλατυτέρας. Με ανοιχτά χέρια, και τον μικρό Ιησού Χριστό ευλογούντα, υποδέχεται τους προσκυνητές του ιερού της χώρου. Η άριστη κατασκευή του που οφείλεται στον γνωστό Πανελλαδικά ψηφιδογράφο κ. Θεόδωρο Μώρη, έρχεται να φανερώσει την αισθητική “την επέκεινα του νού φοράν”, και να αποκαλύψει το γενεσιουργό και κατεξοχήν τεχνίτη των πάντων, τον φύσει Θεό. Θερμές ευχαριστίες στους εν τη διασπορά διαμένοντας ευεργέτες του Ι.Ν., που με εμπιστοσύνη εγκολπώθηκαν τον οραματισμό μας και τον υλοποίησαν. Ι.Ν Παναγιας Καθολικης Κρεμαστης


Ο κ. Μώρης, Εικαστικός-Ψηφιδογράφος, μιλώντας στο rodos info news είπε μεταξύ άλλων:

“Για το έργο αυτό χρειάστηκαν 10 μήνες για να ολοκληρωθεί. Τόσο εγώ όσο και η σύζυγός μου (Εντζα Μαρτσιλιάνο) εργαστήκαμε με μεράκι, όπως άλωστε και σε όλα τα έργα, και αφοσίωση! Ευχαριστούμε τον πάτερ Μελίτων ο οποίος μας μετέφερε την σκέψη του πως ακριβώς θα ήθελε να το φτιάξουμε.

Πιστεύουμε πως δημιουργήσαμε ένα ωραίο έργο, μοναδικό, αφιερωμένο στην Παναγιά”!

Ο κ. Μώρης διατηρεί εργαστήριο στη Λαμία εδώ και πολλά χρόνια, ενώ από το 1978 ασχολείται αποκλειστικά με την Βυζαντινή Τέχνη.