Δύο όμορφες δραστηριότητες πραγματοποιήθηκαν στο Δημοτικό Σχολείο Παραδεισίου

Δύο όμορφες δραστηριότητες πραγματοποιήθηκαν στο Δημοτικό Σχολείο Παραδεισίου. Το παζάρι γλυκού και παρουσίαση του παιδικού βιβλίου « Το Αστρικό Χωριό» Κατερίνα Κρις.

Παζάρι γλυκών

Την Πέμπτη 31/3/2016 στο Δημοτικό Σχολείο Παραδεισίου στο πλαίσιο προγράμματος σχολικών δραστηριοτήτων πραγματοποιήθηκε παζάρι γλυκών και αλμυρών εδεσμάτων με σκοπό την οικονομική στήριξη του Θεραπευτηρίου Χρόνιων Παθήσεων Παίδων «Ο Άγιος Ανδρέας».  Το παζάρι οργανώθηκε από τους μαθητές και τις μαθήτριες των Γ’ και Δ’ τάξεων με τη βοήθεια των γονιών και των δασκάλων τους. Η εκδήλωση, την όποια παρακολούθησαν ο  Διευθυντής Εκπαίδευσης Δωδ/σου  και η Σχολική Σύμβουλος Α’ Εκπαιδευτικής Περιφέρειας  περιελάμβανε παραδοσιακούς χορούς, τραγούδια και αθλοπαιδιές από τους/τις  μαθητές/τριες του σχολείου. Στο σχολείο παραβρέθηκαν και στήριξαν την προσπάθεια το Νηπιαγωγείο Παραδεισίου και το Δημοτικό Σχολείο Φανών.

parad parad2

Παρουσίαση του παιδικού βιβλίου «Το Αστρικό Χωριό»

Την Πέμπτη 31/3/2016 επισκέφτηκαν το Δημοτικό Σχολείο Παραδεισίου η Διευθύντρια του Διεθνούς Κέντρου Συγγραφέων και Μεταφραστών Ρόδου Τρυποσκούφη Νάνσυ με τη συγγραφέα του παιδικού βιβλίου « Το Αστρικό Χωριό» Κατερίνα Κρις και συνομίλησαν με τους μαθητές των Α΄& Β΄ τάξεων για το συγκεκριμένο βιβλίο, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικής Λογοτεχνίας που γιορτάζεται στις 2 Απριλίου. Οι μαθητές της Α΄ ,τάξης με τις δασκάλες Χατζηβάσιλα Κυριακή, Χατζηγεωργίου Κατερίνα και Καστρουνή Χαριτωμένη   πήραν μέρος στον εικαστικό  διαγωνισμό που διοργάνωσε το κέντρο και κατέκτησαν βραβείο. Οι μαθητές του Β1 με τη δασκάλα τους Παγκάλου Μάγκυ  πήραν επίσης μέρος στον εικαστικό διαγωνισμό και κατέκτησαν έπαινο συμμετοχής. Έπαινο συμμετοχής κατέκτησαν στο διαγωνισμό δημιουργικής γραφής  οι μαθήτριες της Ε2 τάξης  Κουτσούκου Ιωάννα και Περάκη Μαρία

paz1 paz2 paz3 paz4