Γιώργος Φραντζής: Παραδοσιακό γιουβέτσι

Καλημερα ΦΙΛΕΣ και ΦΙΛΟΙ.

Σημερα μια κλασική παραδοσιακή συνταγη που μαγειρευε και μαγειρεύει η καθε νοικοκυρά.

ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

1 ΚΙΛΟ ΚΡΕΑΣ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ (ΣΠΑΛΑ) ΚΟΜΜΕΝΟ ΣΕ ΚΥΒΟΥΣ

80 ML ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ +20 ΜL ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ 1 ΣΚΕΛΙΔΑ ΣΚΟΡΔΟ 60 ML ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ 800 ΓΡΜ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΩΡΙΜΕΣ ΤΡΙΜΜΕΝΕΣ

500 ΓΡΜ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΧΟΝΔΡΟ ΑΛΑΤΙ ΠΙΠΕΡΙ

1 ΦΥΛΛΟ ΔΑΦΝΗΣ 1 ΚΑΝΕΛΑ ΞΥΛΟ

2-3 ΚΟΚΚΟΥΣ ΜΠΑΧΑΡΙ

15 ΓΡΜ ΚΥΜΙΝΟ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ

2 1/2 ΛΙΤΡΑ ΖΩΜΟΣ ΣΠΙΤΙΚΟΣ

120 ΓΡΜ ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΒΑΖΟΥΜΕ

ΤΑ 80 ML ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΣΕ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΝΑ ΖΕΣΤΑΘΕΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΝΑ ΡΟΔΙΣΕΙ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΛΕΥΡΕΣ ΑΦΑΙΡΟΥΜΕ ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΑΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΠΙΑΤΕΛΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΟΡΔΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΚΑΙ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΡΑΘΟΥΝ ΕΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΣΒΗΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΤΡΙΜΜΕΝΕΣ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΖΩΜΟ ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΔΑΦΝΗΣ ΤΟ ΞΥΛΟ ΚΑΝΕΛΑΣ ΤΟΥΣ ΚΟΚΚΟΥΣ ΜΠΑΧΑΡΙ ΤΟ ΚΥΜΙΝΟ ΚΑΙ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΓΕΥΣΗ ΜΕ ΤΟ ΑΛΑΤΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΠΕΡΙ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΤΕΙ ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΣΕ ΤΗΓΑΝΙ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΑ 20 ML ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΝΑ ΖΕΣΤΑΘΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΑΝΑΚΙΝΩΝΤΑΣ ΤΟ ΤΗΓΑΝΙ Η ΑΝΑΚΑΤΕΥΩΝΤΑΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΞΑΝΘΥΝΕΙ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΚΡΕΑΣ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΜΙΑ ΒΡΑΣΗ ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΣΚΕΠΑΣΜΕΝΟ ΝΑ ΧΥΛΩΣΕΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΩΝΤΑΣ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΕ ΠΙΑΤΑ ΚΑΙ ΠΑΣΠΑΛΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΓΡΑΒΙΕΡΑ

ΤIP

1)ΤΟ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΤΟ ΣΩΤΑΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΙΟ ΣΠΥΡΩΤΟ

2)ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΝΟΣΤΙΜΙΑ ΜΟΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΟΥΜΕ 1 ΚΑΡΟΤΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΕΝΟ ΛΙΓΟ ΣΕΛΙΝΟ ΚΑΙ ΠΡΑΣΟ ΤΑ ΟΠΟΙΑ Η ΤΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΔΥΧΤΙ Η ΣΕ ΠΑΝΙ ΚΑΘΑΡΟ ΤΥΛΙΓΜΕΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΑΦΑΙΡΕΣΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΥΠΟΛΟΙΜΑΤΑ ΣΤΟ ΦΑΓΗΤΟ

3)ΤΟ ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΠΟΝΤΙΚΙ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ Η ΜΕ ΚΟΤΣΙ ΑΡΝΙΟΥ Η ΜΕ ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ Η ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ Η ΜΕ ΚΟΚΟΡΑ

4)ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΑΝΤΙ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ Η ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ ΚΟΦΤΟ

5)ΙΣΩΣ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΖΩΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ ΤΗΣ ΠΑΣΤΑΣ (ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ)

6)ΣΕ ΠΗΛΙΝΟ ΣΚΕΥΟΣ Η ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ ΓΙΑ ΨΗΣΙΜΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΓΕΥΣΤΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

ΚΑΛΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ ΣΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!!