Πατέρας στρατιώτη (για μονάδα της Τήλου: Να χαίρεται ο Υπουργός Άμυνας τους Βασανιστές στρατιωτικούς!

Έντονα παράπονα εξέφρασε  ένας πατέρας στρατιώτη με την στάση που κρατά ο διοικητής σε στρατιωτική μονάδα της Τήλου. Να σημειώσουμε πως το δημοσίευμα έπεσε στην αντίληψη ενός γονέα από τη Ρόδο ο οποίος δήλωσε, μεταξύ άλλων,στο rodos info news, πως όσα αναφέρει ο άλλος πατέρας ισχύουν και πως ο διοικητής δέχεται συνέχεια τηλέφωνα από γονείς χωρίς όμως να αλλάζει στάση.

Η επιστολή που έστειλε στο diktiospartakos.blogspot.gr ο αγανακτισμένος πατέρας αναφέρει τα εξής:

Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2019

ΔΑΝ Τήλου: σε όποιον φαντάρο παραπονιέται ο Διοικητής θα ρίξει στο φαντάρο “θα ρίξει δύο κλωτσίδια να στρώσει”;

Να χαίρεται ο ΑΓΕΣ Καμπάς και ο Υπουργός Άμυνας τους Βασανιστές στρατιωτικούς!

Καλησπέρα σας, είμαι γονιός ενός φαντάρου που είχε την “τύχη” να εκτελεί τη στρατιωτική του θητεία στην υπομονάδα παραμεθορίου ΔΑΝ Τήλου, μια από τις πιο μαύρες αυτή τη στιγμή μονάδες της χώρας.

Και την χαρακτηρίζω μαύρη διότι στη ΔΑΝ Τήλου συμβαίνουν πράγματα για τα οποία κανείς δεν γνωρίζει κάτι, καθώς επικρατεί κλίμα εκφοβισμού και κανένα στόμα δεν ανοίγει.

Θα σας παραθέσω κάποια γεγονότα και θα κλείσω με κάποια ερωτήματα.

Αρχικά η συγκεκριμένη υπομονάδα σε λίγο καιρό θα τελεί υπό συνθήκες εμπλοκής, και πιο συγκεκριμένα οι υπηρεσίες της οι οποίες καλύπτονται ημερησίως από 17 άτομα θα πρέπει να καλυφθούν από τους 16 εναπομείναντες φαντάρους. Αυτό σημαίνει διαρκής κούραση, μηδενικός ύπνος και μηδενικές ευκαιρίες να βρουν ελεύθερο χρόνο για διασκέδαση ή όποια άλλη δραστηριότητα οι φαντάροι.

Δεύτερον, την περίοδο των σχοινακίων, δηλαδή της διαμονής των φαντάρων για μια εβδομάδα σε σκηνές στην εξοχή, κατά τη διάρκεια μιας άσκησης κάποιοι φαντάροι εξέφρασαν παράπονα για πόνους στο πόδι, αφού επαναλάμβαναν για τρίτη φορά την άσκηση. Στο τέλος της άσκησης ο διοικητής “κύριος” Φουρίκης είπε στους φαντάρους ότι αν ξανά ακούσει κάποιο τέτοιο παράπονο, θα ρίξει στο φαντάρο δύο κλωτσίδια να στρώσει.

Πρόσφατα, κατά τη διάρκεια μιας επιθεώρησης, ο διοικητής βρήκε σε ένα φωριαμό μια πλαστική τσάντα με άπλυτα τα οποία πέταξε στο πρόσωπο του φαντάρου που ανήκαν. Στην ίδια επιθεώρηση, έτριψε στο πρόσωπο αλλού φαντάρου το φάρμακο κατά των κοριών το οποίο βρισκόταν στο σίδερο των κρεβατιών, ουσία η οποία είναι άγνωστο αν επιτρέπεται καν να έρθει σε επαφή με το δέρμα.

Την ίδια μέρα ολοκλήρωσε το ρεσιτάλ κατάχρησης εξουσίας, όταν συγκέντρωσε όλους τους φαντάρους για να τους μιλήσει. Τότε ξεκίνησε να χαρακτηρίζει ένα συγκεκριμένο φαντάρο ως άχρηστο, παράδειγμα προς αποφυγήν για τους νεότερους φαντάρους, τον χαρακτήρισε ζόμπι, ότι δεν προσέφερε τίποτα στη μονάδα και παντελώς άχρηστο.

Και εδώ τίθενται με τη λογική του κάθε ένα μας μια σειρά ερωτημάτων.

Αρχικά, πως και γιατί το να υπηρετείς τη στρατιωτική σου θητεία σημαίνει ότι πρέπει να υποβάλλεις το σώμα σου σε ακραίες μορφές κούρασης και αϋπνίας, ειδικά όταν έχεις το περιθώριο να δώσεις ξεκούραση και ξέροντας πόσο μικρή είναι η δύναμη της υποομάδας σου.

Δεύτερον, με ποιο δικαίωμα ένας διοικητής μιας υπομονάδας σε ένα νησί που ζήτημα είναι να έχει 300 κατοίκους μόνιμους, μπορεί να φέρεται έτσι στον κάθε φαντάρο που ήρθε μακριά από το σπίτι του για να υπηρετήσει την πατρίδα.

Επίσης, κατά πόσο είναι νόμιμο πέραν από προσβλητικό το να προβεί ένας διοικητής σε τέτοιου είδους χειρονομίες προς φαντάρους, όπως το να τρίψει φάρμακο κατά των κοριών στο πρόσωπο τους ή να πετάει αντικείμενα στο πρόσωπο τους.

Κάνω έκκληση όλα αυτά να μην θαφτούν και να υπάρξει δικαιοσύνη για κάθε φαντάρο εκεί έξω.

Αν τα παιδιά αυτά ήταν παιδιά του “κυρίου” Φουρ θα ήθελε να τους φέρονται έτσι άραγε;

Ο νέος υπουργός Άμυνας γνωρίζει άραγε τι είδους άνθρωποι και με τι είδους συμπεριφορές ηγούνται των μονάδων του Ελληνικού Στρατού;

Τα συμπεράσματα δικά σας….
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Τηλ: 6932 955437

http://diktiospartakos.blogspot.gr