Ρόδος: Ετοιμη η Κοιλάδα Πεταλούδων, για τον κόσμο που θέλει να την επισκεφθεί

Ετοιμη η Κοιλάδα Πεταλούδων, για τον κόσμο που θέλει να την επισκεφθεί. Σήμερα έγινε και ο αγιασμός. Συγχαρητήρια σε όλους για την μεγάλη προσπάθεια! Πραγματικά από το πως ήταν η κατάσταση τον χειμώνα μέχρι σήμερα είναι άξιοι επαίνων όλοι οτυς!!! Από εργατικό προσωπικό μέχρι τον κάθε υπεύθυνο και αρμόδιο!

Ο δήμαρχος Ροδίων μιλώντας στα εγκαίνια, είπε μεταξύ άλλων: Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής, που σήμερα επισκεφτήκαμε την ανανεωμένη Κοιλάδα των Πεταλούδων, το εμβληματικό τοπόσημο της Ρόδου μας. Την κοιλάδα που φιλοξενεί στην καρδιά της, το αέναο σύμβολο της ζωής, την Ροδίτικη Πεταλούδα μας. Εδώ, που τον περασμένο χειμώνα, εξαιτίας των καταστροφικών πλημμυρών, ο τόπος αυτός υπέστη ανείπωτες ζημιές, και που ο Δήμος μας προέβη στην άμεση αποκατάστασή τους.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Γιάννη Ιατρίδη, που έφερε εις πέρας, αυτό που βλέπουμε σήμερα, και που σε τίποτα δεν μαρτυρά, το τι συνέβη εδώ, και το τι προσπάθεια απαιτήθηκε, για να είμαστε χαμογελαστοί, και να απολαμβάνουμε σήμερα, την Κοιλάδα των Πεταλούδων. Και δεν μείναμε μόνο στην αποκατάσταση των ζημιών. Προχωρήσαμε στην οριοθέτηση της εισόδου, ως σημείο αναφοράς, στη συνείδηση και στη μνήμη του επισκέπτη, που θα έρθει στην Κοιλάδα. Στόχος του Δήμου μας, είναι η αναβάθμιση και ανάδειξη, όλων των φυσικών, και ιστορικών μνημείων μας. Που απλόχερα μας κληροδότησε ο ιερός τόπος μας. Αυτό θα το επιτύχουμε, τόσο με τεχνικές παρεμβάσεις, όσο και με δημιουργία εμπειρίας, στο κάθε μνημείο.

Στην Κοιλάδα των Πεταλούδων, κατοικεί η νυχτοπεταλούδα Panaxia. Το σύμβολο της αλλαγής, της εξέλιξης, της βελτίωσης. Της απελευθέρωσης. Της εντυπωσιακής μεταμόρφωσης, στη φύση. Εμείς λοιπόν, κρατάμε το συμβολισμό, και προσθέτουμε σήμερα, την σύνθεση δυνάμεων, την συνεργασία και την ισχυρή θέληση, τα βασικά δηλαδή συστατικά της εξέλιξης, και της επιτυχίας.