Ποσό 1.600.000 ευρώ δίνει από τα ταμεία της η ΔΕΥΑΡ για την αναβάθμιση του βιολογικού

viologikos6

Το υπέρογκο ποσό του 1.600.000 ευρώ θα διαθέσει από τα ταμεία της η ΔΕΥΑΡ, για την εκτέλεση του σημαντικού έργου της « Προμήθειας- εγκατάστασης και λειτουργικής σύνδεσης εξοπλισμού για τον εκσυγχρονισμό και βελτίωση λειτουργίας της υφιστάμενης γραμμής του βιολογικού καθαρισμού στην περιοχή Βόδι».

Η σχετική απόφαση για τη δημοπράτηση του έργου αυτού , ελήφθη ομόφωνα ,κατά την διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΡ, μετά από την εισήγηση του προέδρου της κ. Δημήτρη Τσίκκη. Μάλιστα το ποσό του 1.600.000 όπως διευκρινίστηκε στην συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου από τον κ. Τσίκκη θα προέρχεται από τα χρήματα που εισπράττει η ΔΕΥΑΡ από τους καταναλωτές, από το τέλος έργων του 80%.
Πάντως, το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΡ έλαβε την γενναία αυτή απόφαση, μετά από αναμονή δύο ετών, για την εξεύρεση του κατάλληλου χρηματοδοτικού προγράμματος.
Η δημοπράτηση του έργου που θα δώσει άλλη αναπτυξιακή πνοή στην ήδη επιβαρυμένη περιοχή που βρίσκεται ο βιολογικός καθαρισμός, θα διεξαχθεί στο τέλος Ιουνίου και όπως προβλέπεται ο διαγωνισμός θα είναι διεθνής, ενώ ο ανάδοχος του εκτιμάται ότι, θα εγκατασταθεί μέχρι το τέλος του 2015.
Με την αποπεράτωση του σημαντικού αυτού έργου που αφορά τον εκσυγχρονισμό και την βελτίωση του υφιστάμενου βιολογικού καθαρισμού στην περιοχή «Βόδι», η διοίκηση της ΔΕΥΑΡ προσδοκά να δώσει άλλη αναπτυξιακή πνοή σε μια περιοχή που χρήζει προστασίας λόγω και των ξενοδοχειακών μονάδων που ήδη λειτουργούν.

Η διοίκηση της ΔΕΥΑΡ απρόσκοπτα συνεχίζει να κερδίζει το στοίχημα που έθεσε με την ανάληψη των καθηκόντων της τον περασμένο Οκτώβριο για την αναβάθμιση, επέκταση, εκσυγχρονισμό και λειτουργική βελτίωση του υφιστάμενου βιολογικού καθαρισμού στην περιοχή « Βόδι».
Να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο αυτό, τέθηκε σε λειτουργία πριν από 15 ημέρες και η δεύτερη γραμμή βιολογικής επεξεργασίας αστικών λυμάτων στο βιολογικό καθαρισμό της περιοχής «Βόδι».
Με τις ουσιαστικές αυτές παρεμβάσεις της ΔΕΥΑΡ, θα δίνεται πλέον η δυνατότητα της εναπόθεσης και της επεξεργασίας των αστικών λυμάτων που θα προέρχονται από τις δημοτικές ενότητες Ιαλυσού και Καλλιθέας, μετά την πλήρη ανακατασκευή των αντλιοστασίων τους.

«Παρά την δύσκολη οικονομική συγκυρία που επικρατεί, η ΔΕΥΑΡ, αξιοποιεί και το τελευταίο ευρώ που εισπράττει από τους καταναλωτές της, με βασικό γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος και την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών αλλά και των επισκεπτών της Ρόδου.
Η διοίκηση της ΔΕΥΑΡ, υλοποιώντας τον σχεδιασμό της δημοτικής αρχής και υπό την πολιτική καθοδήγηση του δημάρχου Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκου, δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην αναβάθμιση και στον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών και των υποδομών , προς τους πολίτες στους οποίους στηρίζεται η λειτουργία της δημοτικής επιχείρησης.
Με το έργο που υλοποιείται , από ιδίους πόρους, η ΔΕΥΑΡ , καθίσταται πλέον ως μία από τις βιώσιμες δημοτικές επιχειρήσεις, που οφείλεται κατά κύριο λόγο στην χρηστή και διαφανή διαχείριση των οικονομικών της» δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ κ. Δημήτρης Τσίκκης.

Δημοπρατήσεις έργων από την ΔΕΥΑΡ
Στις 24 Ιουνίου θα διεξαχθεί και η δημοπρασία του έργου της συντήρησης και της λειτουργικής βελτίωσης των υφιστάμενων βιολογικών καθαρισμών στις περιοχές Σορωνής, Έμπωνας, Σιάννα, Απολλακιάς και Ασκληπειού.

Το έργο αυτό είναι προϋπολογισμού 250.000 ευρώ και τα χρήματα προέρχονται από ιδίους πόρους της ΔΕΥΑΡ.
Η διοίκηση της ΔΕΥΑΡ όπως δήλωσε ο πρόεδρος της κ. Δημήτρης Τσίκκης προσπαθεί να βελτιώσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες και στις απομακρυσμένες περιοχές της Ρόδου.