Πανέτοιμη δηλώνει η ΔΕΣ ΡΟΔΑ στο κάλεσμα της Α ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου.

Η επιχείρηση ΔΕΣ ΡΟΔΑ από την πρώτη στιγμή της εκδήλωσης της πανδημίας covid 19 έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα και σημασία στα μέτρα πρόληψης για την προάσπιση της δημόσιας υγείας.

Φροντίσαμε έγκαιρα για τον επανασχεδιασμό των δρομολογίων  στο μέτρο του δυνατού, για την εξυπηρέτηση και την μεταφορά των μαθητών στις σχολικές μονάδες με ασφάλεια, δηλώνουμε έτοιμοι να κάνουμε οποιαδήποτε αλλαγή χρειαστεί στο μέλλον για την αντιμετώπιση προβλημάτων που ενδέχεται να παρουσιαστούν.

Έχουμε προβεί στις ενέργειες που οφείλαμε για την αποτροπή του συγχρωτισμού των μαθητών στα λεωφορεία μας με την δρομολόγηση επιπλέον γραμμών.

Ο σχεδιασμός έγινε σύμφωνα με τις οδηγίες των αρμοδίων αρχών.

Έγιναν ήδη ανακοινώσεις στις κατά τόπους δημοτικές κοινότητες όπου υπήρξαν αλλαγές δρομολογίων για την ενημέρωση του μαθητικού και του επιβατικού κοινού.

Ωστόσο, Για την ενημέρωση των καθηγητών, μαθητών, γονέων  και γενικά του επιβατικού μας κοινού επισημάνουμε ότι:

Α)Εξακολουθούμε και κάνουμε απολύμανση των οχημάτων μας με πρωτόκολλο απολύμανσης ίδιο μ αυτό που απολυμάνουν τις χειρουργικές αίθουσες, από εξειδικευμένο συνεργείο ειδικούς στην ιοκτονία.

Β)έχουμε εγκαταστήσει αντισηπτικό υγρό για χρήση από τους επιβάτες στα οχήματα μας.

Γ)Προμηθεύσαμε τους εργαζόμενους,- οδηγούς  της επιχείρησης με τα κατάλληλα και ενδεδειγμένα μέσα ατομικής προστασίας.

Τέλος επισημαίνουμε ότι πρέπει ο καθένας από μας πρέπει να δείξει την ατομική ευθύνη απέναντι στο πρόβλημα του covid 19 και να σεβαστεί τις οδηγίες του υπουργείου για την επιβίβαση στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Η ρητή εντολή [που έχουν οι εργαζόμενοι – οδηγοί της ΔΕΣ ΡΟΔΑ είναι να μην επιτρέπουν την επιβίβαση στα οχήματα επιβατών που δεν φέρουν την προστατευτική μάσκα και να καλούν τις αρμόδιες αρχές για την επιβολή των διοικητικών προστίμων που προβλέπεται.

——

Α’ ΕΛΜΕ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ                  

Θέμα:    Ασφαλής μετακίνηση των μαθητών

Την  18η Μαΐου ημέρα Δευτέρα, θα επιστρέψουν στα θρανία  οι μαθητές της Α’ και Β’ τάξης του Λυκείου, καθώς και οι μαθητές της Α’, Β’ και Γ’ Γυμνασίου,  ενώ ήδη προηγηθεί η επιστροφή στα θρανία των μαθητών της  Γ’ Λυκείου.

Η Α ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου  ζητάει  από την  Δ.Ε.Σ   ΡΟΔΑ και το ΚΤΕΛ  να τηρήσουν όλους τους  κανόνες που θα περιορίσουν τον συγχρωτισμό  των μαθητών.

Για αυτό  προτείνει ότι  θα πρέπει να  υπάρχει πύκνωση δρομολογίων  για  την ασφαλή  μεταφορά των μαθητών  εντός της   πόλης αλλά και των μαθητών  που μετακινούνται μεταξύ χωριών, όπου   υπάρχουνε  σχολικές μονάδες,  όπως Γεννάδι, Αρχάγγελος, Σορωνή, Παραδείσι, Κρεμαστή, Αφάντου κ.ο.κ.

Επίσης, ζητά από τις εταιρείες να παρακολουθούν  συνεχώς όλα τα δεδομένα, σχετικά με  την κίνηση, τις πυκνότητες στα οχήματα   και γενικά την ασφάλεια των μαθητών που εισέρχονται σε αυτά. Καλό θα ήταν να  υπάρχει ετοιμότητα για την ύπαρξη  εμβόλιμων  δρομολογίων  τις ώρες αιχμής, δηλαδή τις ώρες που οι μαθητές  προσέρχονται   στα  σχολεία και τις ώρες που αποχωρούν  από αυτά.

       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                          Ο  Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΝΔΡΕΑΣ  ΜΑΡΙΝΟΣ                                                                          ΘΕΟΔΩΡΟΣ  ΞΑΦΗΣ