Η Ρόδος στους πιο οικονομικούς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Σύμφωνα με την ταξιδιωτική πλατφόρμα Hoppa
Ρόδος και Αθήνα παρουσιάζονται ως δύο από τις φθηνότερες επιλογές διακοπών στην Ευρώπη αυτό το καλοκαίρι για ξένους τουρίστες, αφού, στην κατάταξη που διαμόρφωσε η ταξιδιωτική πλατφόρμα hoppa με τους ακριβότερους ευρωπαϊκούς προορισμούς, οι 2 ελληνικοί εμφανίζονται πολύ χαμηλά.

Συγκεκριμένα, διερευνώντας το πραγματικό κόστος διακοπών στην Ευρώπη, στην κατάταξη των 48, η Αθήνα βρίσκεται στην περίπου στη μέση, στη θέση 25, με κόστος διακοπών τις 161 λίρες, ενώ η Ρόδος εμφανίζεται ως ακόμη πιο οικονομική επιλογή διακοπών, στην 40η θέση, με κόστος μόλις στα 120,6 λίρες.

Η κατάταξη, η οποία ξεκινά από τον ακριβότερο προορισμό (Κοπεγχάγη, 302,9 λίρες) και φτάνει στον οικονομικότερο (Sunny Beach, Βουλγαρία, 58,22 λίρες) διαμορφώθηκε βάσει του κόστους αγορών που αφορούν τις διακοπές, όπως τη διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο, τα μπουκάλια κρασί, το κουτί μπύρας, τα εισιτήρια σινεμά, το κόστος του ταξί κτλ.

Η επιμέρους κατάταξη που αφορά το μέσο κόστος διανυκτέρευσης σε ξενοδοχείο παρουσιάζει αντίστοιχη εικόνα με τη γενική, με την Κοπεγχάγη να είναι η ακριβότερη επιλογή (192,37 λίρες ανά διανυκτέρευση), και τη Sunny Beach να είναι η φθηνότερη (30 λίρες η διανυκτέρευση). Ακολουθεί η Τουρκία με κόστος στιες 34,3 λίρες.

Ως προς το κόστος των ποτών και του φαγητού, η φθηνότερη επιλογή για ένα κουτί μπύρας, ένα μπουκάλι κρασί, ένα κοκτέιλ, ένα γεύμα για 2 και μια κούρσα ταξί, είναι η Sunny Beach της Βουλγαρίας (συνολικό κόστος 20,89 λίρες). Η ακριβότερη επιλογή είναι το Akureyri της Ισλανδίας (102,63 λίρες).

Τα κοκτέιλ είναι πιο ακριβά στο Reykjavik και το Akureyri της Ισλανδίας καθώς και στην Στοκχόλμη (11 λίρες το κοκτέιλ).