“Από την παραγωγή στην υγιεινή κατανάλωση”: Οι μικροί μαθητές-αγρότες του Δημ. Σχολείου Σαλάκου

Η πολύ όμορφη αυτή προσπάθεια ξεκίνησε πέρυσι και αφού οι οργανωτές “εισέπραξαν” την επιτυχία αλλά και το μεγάλο ενδιαφέρον των μαθητών επαναλμβάνεται και φέτος. Οπως δήλωσε στο rodos info news ο εκπαιδευτικός κ. Δημήτρης Ζώρζος υπήρχε μεγάλο ενδιαφέρον από τα παιδιά και για αυτό τον λόγο δεν θα μπορούσαμε να μη συνεχίσουμε αυτή την προσπάθεια.
Δημιούργησαν ένα μικρό χώρο για τις καλλιέργιες αλλά και ένα μικρό θερμοκήπιο!
“ΤΙΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΤΙΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΜΕ ΠΕΡΣΙ” αναφέρει ο δραστήριος δάσκαλος Δημήτρης Ζώρζος και συνεχίζει:
ΕΠΕΙΔΗ ΑΡΕΣΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑΚΑΝΟΥΜΕ ΚΙ ΕΦΕΤΟΣ.
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΛΕΓΕΤΑΙ “ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ”
ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΠΕΡΣΙ Ο ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΕΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΥΡΙΟ ΑΓΡΕΛΛΗ. ΤΟ ΑΓΑΠΗΣΕ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΠΡΟΣΦΕΡΑΝ, ΦΥΤΑ, ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ, ΚΛΠ.
ΑΡΕΣΕΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΞΑΝΑΚΑΝΟΥΜΕ. ΤΑΥΤΟΧΡΑΝΑ ΦΥΤΕΨΑΜΕ ΜΑΡΟΥΛΙΑ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙΑ ΜΠΡΟΚΟΛΑ, ΛΑΧΑΝΑ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ. ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΗ ΜΟΙΡΑΖΑΜΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ.
ΣΤΟ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟ ΦΥΤΕΨΑΜΕ ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ, ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΑΓΓΟΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΙΕΣ.
ΦΥΣΙΚΑ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΙΣ ΧΗΜΙΚΑ ΚΑΙ ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΑ, ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΕ ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ, ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΑ, ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ, ΑΡΡΩΣΤΙΕΣ ΦΥΤΩΝ, ΕΝΤΟΜΑ ΚΛΠ
ΒΑΣΙΚΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ. ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ…
Πολλά συγχαρητήρια τόσο στους εκπαιδευτικούς, μαθητές όσο και σε αυτούς που προσφέρουν γνώσεις και εφόδια για τις ανάγκες του προγράμματος εκμάθησης!