Ρόδος: Συνεχίζονται οι σεισμικές δονήσεις! Νέος σεισμός 4,7 Ρίχτερ

Νέος σεισμός, μεγέθους 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στην Ρόδο Σήμερα το πρωί… Ο σεισμός σημειώθηκε στις 7:06 το πρωί σε πολύ κοντινή απόσταση από το επίκεντρο του σεισμού των 5,4 Ρίχτερ που «χτύπησαν» την περιοχή χθες.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών, το επίκεντρο του νέου σεισμού ήταν 25 χλμ βόρεια-βορειοανατολικά της Ρόδου, σε θαλάσσια περιοχή, με το εστιακό βάθος να είναι αρκετά μεγάλο, στα 67,4 χλμ. Ωστόσο ο σεισμός έγινε αισθητός όπως και ο χθεσινός, που ανησύχησε ιδιαίτερα τους κατοίκους της Ρόδου. Αρχικά ο τελευταίος σεισμός μετρήθηκε 4,8 Ρίχτερ, αλλά υποβαθμίστηκε σε 4,7 από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών.

Λέκκας στο CNN Greece: Παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου

«Παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου και τη μετασεισμική δραστηριότητα και μέχρι στιγμής έχει σημειωθεί ένας μετασεισμός μεγέθους 2,8 Ρίχτερ στην ίδια περιοχή», δήλωσε στο CNN Greece ο καθηγητής Γεωλογίας του ΕΚΠΑ και πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ), Ευθύμης Λέκκας.

Σύμφωνα με τον κ. Λέκκα το μέγεθος του σεισμού που σημειώθηκε στις 20:43 το βράδυ της Κυριακής ήταν 5,4 της κλίμακας Ρίχτερ και απέχει 30 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Ρόδου.

«Το επίκεντρο του σεισμού παρόλο που βρίσκεται σε θαλάσσιο χώρο προκάλεσε μεγάλη ένταση στη Ρόδο, καθώς έγινε φοβερά αισθητός, χωρίς ωστόσο να έχουν καταγραφεί -για την ώρα- επιπτώσεις».

«Πρόκειται για ζώνη που αρχίζει βορειοδυτικά της Ρόδου και φθάνει στον κόλπο του Μαρμαρίδος, ενώ στο παρελθόν είχαμε σεισμούς στην περιοχή», πρόσθεσε.

«Η σεισμική δόνηση προκαλεί μια σχετική ανησυχία, αλλά για την ώρα παρακολουθούμε τις εξελίξεις», κατέληξε.