Σύλλογος Εργαζομένων Γεν. Νοσοκομείου Ρόδου: Φτάνει πια!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, κάτοικοι της Ρόδου

Η κυβέρνηση αποφάσισε χτες να φέρει το Σαββατοκύριακο για συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής το αντιασφαλιστικό και το φορολογικό νομοσχέδιο. Η κίνηση αυτή το μόνο που υπηρετεί είναι να αποφύγει η κυβέρνηση τη 48ωρη γενική απεργία και τη μαζική καταδίκη της πολιτικής της από τους εργαζόμενους και το λαό.

Και εμείς βρεθήκαμε εγκλωβισμένοι στο να μην μπορούμε να συμμετέχουμε στην απεργία, αφού λειτουργούμε συνεχώς ως προσωπικό ασφαλείας. Η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι άμεσα συνδεδεμένη με την ασφάλιση και τη φορολογία.

Εμείς, το προσωπικό του Νοσοκομείου που παλεύει καθημερινά για να έχει ο κάθε ασθενής τις υπηρεσίες που αξίζει, παρά την εξόντωσή μας από την τραγική έλλειψη προσωπικού, απευθυνόμαστε  για άλλη μια φορά σε όλο τον κόσμο και τον καλούμε να καταδικάσει, ν’ αντισταθεί με κάθε τρόπο στα νέα απάνθρωπα μέτρα εξόντωσης.

Στους χώρους της υγείας και της πρόνοιας, αντί να διευρύνουν την εφαρμογή του θεσμού των Βαρέων Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων, στους δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους που δουλεύουν σε αντίστοιχες συνθήκες, παγιώνουν την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης παρατείνοντας την έκθεση στον επαγγελματικό κίνδυνο.

Ποιός υγειονομικός θα μπορεί να δουλεύει μέχρι τα 67 και πόσο ασφαλές είναι αυτό για τους ασθενείς;

Ποιός υγειονομικός μπορεί να είναι υγιής μέσα στις απάνθρωπες συνθήκες φυσικής εξόντωσης που μας έχουν καταδικάσει με τα ματωμένα πλεονάσματα, αφήνοντας χωρίς προσωπικό, χωρίς υγειονομικό υλικό τα Νοσοκομεία? Ποιός μπορεί ν’ αντέξει?

Προσπαθούμε να λειτουργήσουμε με φοβερά κενά σε οργανικές θέσεις! Με τι ηθικό να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε όταν παντού υπάρχουνε ελλείψεις; Με τι ηθικό να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε όταν δεν έχουμε ούτε μια μέρα ξεκούρασης;

Εργαζόμαστε με αυταπάρνηση για μεγάλο χρονικό διάστημα, όμως με το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο-έκτρωμα, μας ζητάνε να εργαστούμε μέχρι θανάτου!

Φτάνει πια!

Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας σε στήριξη! Να γίνει το θέμα της υγείας και της ασφάλισης, υπόθεση όλων μας, ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΛΑΙΜΗΤΟΜΟΣ!

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΙΤΣΑ ΤΣΑΜΠΟΥΝΙΑΡΗ                                          ΜΑΡΙΑ ΣΑΡΙΚΑ