Στα 86 του χρόνια! Πέθανε ο ναύτης του φιλιού στην Times Square

fili1

Το φιλί ανάμεσα σε ένα ναύτη και μια νοσοκόμα χαρακτήρισε την ημέρα της λήξης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και έμεινε ως μια από τις πιο αναγνωρίσιμες φωτογραφίες στα χρονικά

Σε ηλικία 86 ετών πέθανε ο ναύτης της φωτογραφίας που τραβήχτηκε στη Νέα Υόρκη, όταν το πλήθος γιόρταζε τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Στη φωτογραφία ένας άντρας, που υποστήριζε πως είναι ο Γκλεν ΜακΝτάφι, ο οποίος τότε υπηρετούσε στο αμερικανικό ναυτικό και φορούσε τη στολή του ναύτη, έχει αγκαλιάσει μια νοσοκόμα και τη φιλά με πάθος, σε ένα στιγμιότυπο που σηματοδότησε το τέλος του φρικτού πολέμου.

Παρ’ όλους τους ισχυρισμούς του ΜακΝτάφι, ποτέ δεν επιβεβαιώθηκε η ταυτότητα των δύο πρωταγωνιστών της φωτογραφίας, καθώς μια σειρά ατόμων εμφανίστηκαν ως ο «ναύτης» και η «νοσοκόμα».

Ο Γκλεν ΜακΝτάφι, είχε πει για το περιστατικό πως έμαθε τα νέα για τη λήξη του πολέμου ενώ ταξίδευε με το τρένο. Βγήκε στη Νέα Υόρκη και πανηγύρισε με τον κόσμο στην Times Square, όταν είδε απέναντί του μια όμορφη νοσοκόμα και του ήρθε να τη φιλήσει, δημιουργώντας έτσι το χαρακτηριστικό στιγμιότυπο!

Ο Γκλεν ΜακΝτάφι πέθανε σε ηλικία 86 ετών στο σπίτι του στο Χιούστον, από φυσικά αίτια, όπως ανακοίνωσε η κόρη του.

fili2