Αρχική » Ιστολόγιο » Στο «βαθύ κόκκινο» μπαίνει ξανά η Ρόδος!

Στο «βαθύ κόκκινο» μπαίνει ξανά η Ρόδος!

Στο «βαθύ κόκκινο» μπαίνει ξανά η Ρόδος!

Πιο αναλυτικά, ο κ. Χαρδαλιάς δήλωσε:

«Στο βαθύ κόκκινο εντάσσονται από αύριο το πρωί οι περιφερειακές ενότητες Κιλκίς, ο δήμος Σερρών, ο δήμος Κόνιτσας, ο δήμος Σκύρου, ο δήμος Αστυπάλαιας, οι δήμοι Ρόδου και Λέρου.

Βγαίνουν από το βαθύ κόκκινο οι δήμοι Θεσπρωτίας, Ηρακλείου, Μετσόβου».

Ο κ. Χαρδαλιάς αιτιολόγησε την ένταξη των συγκεκριμένων δήμων της Δωδεκανήσου λέγοντας ότι η Αστυπαλαία είχε τις τελευταίες ημέρες 18 κρούσματα όταν στις 23 Μαρτίου είχε 7 και το προηγούμενο χρονικό διάστημα δεν είχαν εντοπιστεί κρούσματα στο νησί. 

Παράλληλα για τον Δήμο Ρόδου σημείωσε ότι έχει 124 ενεργά κρούσματα, όταν στις 23 Μαρτίου είχε μόλις 38, τα κρούσματα δηλαδή έχουν υπερτριπλασιαστεί μόλις σε 10 ημέρες

Η Λέρος “κατεβαίνει” στο βαθύ κόκκινο, από το ειδικό καθεστώς διαχείρισης και την κήρυξη του νησιού σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, μετά την μείωση των κρουσμάτων.

Υπενθυμίζεται ότι στο επίπεδο του πολύ αυξημένου κινδύνου παραμένει για 7η συνεχόμενη εβδομάδα και η Κάλυμνος!

Στις περιοχές αυτές, από αύριο στις 6 π.μ. θα ισχύουν τα εξής:

  • Προσωρινή επιβολή περιορισμού των κατοίκων.
  • Απαγόρευση κυκλοφορίας όλο το 24ωρο, με εξαίρεση τη μετακίνηση για λόγους υγείας ή για λόγους τροφοδοσίας (sms 1 και 2) ή για λόγους εργασίας.
  • Μετακίνηση των κατοίκων εκτός γεωγραφικών ορίων επιτρέπεται μόνο για λόγους υγείας.
  • Αναστολή λειτουργίας καταστημάτων λιανεμπορίου και υγειονομικού ενδιαφέροντος, με εξαίρεση σουπερμάκρετ, φαρμακεία και βενζινάδικα.
  • Τα ντελίβερι επιτρέπονται έως τις 11 μ.μ.
  • Αναστολή συναθροίσεων και εκδηλώσεων.
  • Αναστολή λειτουργίας λαϊκών αγορών.
  • Αναστολή θρησκευτικών τελετών, με εξαίρεση κηδείες  με συμμετοχή μέχρι 9 άτομα.

Έκτακτη συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων βρίσκεται σε εξέλιξη το απόγευμα της Παρασκευής, με θέμα το άνοιγμα των καταστημάτων, το οποίο έχει ανακοινωθεί για τη Δευτέρα 5 Απριλίου.

Σε αυτή συμμετέχουν ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας και ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες στη συνεδρίαση συζητούν τον τρόπο με τον οποίο θα ανοίξουν τα καταστήματα την ερχόμενη Δευτέρα, ενώ δεν λείπουν και εκείνοι που ζητούν να αναβληθεί το άνοιγμα των μαγαζιών στις περιοχές που βρίσκονται στο «βαθύ κόκκινο».