Τσίπρας: Ιστορική μέρα-Η αξιοπρέπεια επιστρέφει

tsip8

«Η ΕΥΘΥΝΗ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ»
«Η ευθύνη ανήκει σε όλους και όλες…Σήμερα είναι μια ιστορική μέρα, η αξιοπρέπεια επιστρέφει» δήλωσε μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στην Κυψέλη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.
Τσίπρας: Ιστορική μέρα-Η αξιοπρέπεια επιστρέφει
«Κατ’ αρχήν θα ήθελα να ζητήσω συγνώμη σε όλα τα ΜME, στους δημοσιογράφους διότι είναι πρωτοφανές το ενδιαφέρον και αντιλαμβάνομαι ότι όλοι θέλετε να έχετε μια δήλωση, να καταγράψετε μια στιγμή που όλοι πιστεύουμε ότι μπορεί να είναι ιστορική.

Θέλω, όμως, να επισημάνω ότι σήμερα ο ελληνικός λαός καλείται να ολοκληρώσει με αποφασιστικότητα αυτό το βήμα που έχει απομείνει, το βήμα για την επιστροφή της ελπίδας, τον τερματισμό του φόβου, την επιστροφή της δημοκρατίας και της αξιοπρέπειας στον τόπο μας.
Τώρα η ευθύνη ανήκει σε όλους και όλες, όσοι θα προσέλθουν στην κάλπη. Το δίλημμα της εκλογικής αναμέτρησης είναι πιο καθαρό από ποτέ άλλοτε.
Σήμερα αποφασίζουμε αν αύριο θα έρθει επιστρέψει στην Ελλάδα η τρόικα για να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις του κ. Σαμαρά, για περαιτέρω μειώσεις στις συντάξεις και στους μισθούς, για αυξήσεις στους φόρους, για απελευθέρωση πλειστηριασμών, για συνέχεια δηλαδή μιας αποτυχημένης και καταστροφικής πολιτικής λιτότητας δίχως τέλος ή αν από αύριο η χώρα μας θα διεκδικήσει με ασφάλεια στην Ευρώπη, όλα όσα αξίζουν στον ελληνικό λαό, μια ζωή με αξιοπρέπεια, με κοινωνική συνοχή» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας σε μια δήλωση που έγινε…μετ’ εμποδίων λόγω της παρουσίας μεγάλου αριθμού εκπροσώπων ελληνικών και ξένων ΜΜΕ και πρόσθεσε:
«Αν από αύριο η χώρα μας θα διεκδικήσει σε μια σκληρή διαπραγμάτευση να επανενταχθεί ισότιμα στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι. Είμαι αισιόδοξος. Σήμερα θα είναι μια ιστορική μέρα. Ο λαός μας θα ολοκληρώσει αυτό το βήμα και η αξιοπρέπεια θα επιστρέψει».