Ένα μεγάλο ευχαριστώ από τη Βικτόρια Χίσλοπ

«Είμαι πολύ ενθουσιασμένη που η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας με τίμησε με την ελληνική ιθαγένεια. Ήταν μια υπέροχη έκπληξη και σπουδαία τιμή.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους μου τους φίλους στην Ελλάδα και ειδικά στην Κρήτη για όλα όσα έκαναν και τα οποία οδήγησαν σ’ αυτή την ευτυχισμένη και σημαντική στιγμή της ζωής μου. Επιβεβαιώνεται η πολύ ιδιαίτερη σχέση και αγάπη που έχω γι’ αυτή τη χώρα.

Το να με καλωσορίσουν και να με αποδεχτούν – επίσημα – ως Ελληνίδα ήταν ένα όνειρο για μένα. Και έφτασε η στιγμή που έγινε πραγματικότητα.

Τους πιο θερμούς χαιρετισμούς μου.» Βικτόρια Χίσλοπ

Η Άγγλίδα συγγραφέας έγραψε για την ιστορία του μικρού νησιού της Σπιναλόγκας, στα ανοικτά των ακτών της Κρήτης, την τελευταία αποικία λεπρών στην Ευρώπη. Η Σπιναλόγκα χρησίμευσε ως σκηνικό για το ιστορικό μυθιστόρημά της το 2005 «Το νησί».

Το διάταγμα δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της ελληνικής κυβέρνησης. Σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία, τιμητική πολιτογράφηση μπορεί να χορηγείται σε άτομα «που έχουν προσφέρει εξαιρετικές υπηρεσίες στη χώρα ή των οποίων η πολιτογράφηση εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον».