ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΧΑΛΚΗΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ

Θέλω να μου επιτρέψετε να απαντήσω στην επιστολή των αγαπητών συναδέλφων Δημοτικών Συμβούλων του Δήμου Χάλκης, όπου φιλοξενήσατε στην Ιστοσελίδα σας.
Λέει ένα σοφό ρητό “η σιωπή μου προς απάντηση σας”, λέει ώμος και ένα άλλο “αν δεν απαντάς σε θεωρούν ένοχο, αδύναμο”.
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, η Οργάνωση Γιατροί του Κόσμου ήρθαν στο νησί της Χάλκης με ενέργειες και πράξεις του παραπαίοντος Δημάρχου (αυτό δεν αναφέρεται πουθενά), οι Γιατροί του Κόσμου πληρώνουν κάθε μήνα τις φαρμακευτικές συνδρομές όλων των μονίμων κατοίκων και των δημοσίων υπαλλήλων της Χάλκης. Όλα αυτά έγιναν με ενέργειες του παραπαίοντος Δημάρχου, άραγε γνώριζε κανείς τους (Καταγγέλλοντες Δημοτικοί Σύμβουλοι), μέχρι τότε τους Γιατρούς του Κόσμου;
Ο αγαπητός γιατρός όντως ζήτησε κάποια πράγματα από τον Δήμο Χάλκης, ο παραπαίων Δήμαρχος του απάντησε με επίσημο έγγραφο του Δήμου ότι δεν είναι δυνατόν να ικανοποιηθούν τα αιτήματα του, διότι το κτίριο το διαχειρίζεται η Β΄ ΥΠΕ.
Ο παραπαίων Δήμαρχος δεν μπήκε στην διαδικασία να αφουγκραστεί την λογική ορισμένων, που πρότειναν να προμηθευτούμε τις πινακίδες για το Ιατρείο που ζητά ο γιατρός και στο τιμολόγιο να αναφέρονται άλλες πινακίδες. Άραγε αν γινόταν μια καταγγελία και έλεγχος ποιος πραγματικά θα πλήρωνε το μάρμαρο; Αυτοί που είχαν την ιδέα ή αυτοί που την εφάρμοσαν; Στο σημείο αυτό θέλω να σημειώσω ότι για καμιά ενέργεια του αγαπητού Ιατρού δεν είχαν ενημέρωση ούτε οι Γιατροί του Κόσμου, ούτε η Β΄ ΥΠΕ, ως όφειλε υπηρεσιακά να πράξει. Σήμερα ενημερώθηκα για πρώτη φορά ότι τις πινακίδες αυτές τις πλήρωσαν οι Γιατροί του Κόσμου γιατί μέχρι τώρα υπήρχε η ενημέρωση ότι πληρώθηκαν από χρήματα που έδωσαν δύο άτομα.
Ο αγαπητός γιατρός αφού σχημάτισε μια ομάδα κρούσης ενάντια στον Δήμαρχο, όπου καθόταν και στεκόταν, εργολαβικά έβριζε τον Δήμαρχο, είτε σε σπίτι, είτε σε καφετέρια, είτε σε εστιατόριο, αν κάποιοι νομίζουν ότι ένας υπάλληλος των Γιατρών του κόσμου (αλλά και ο οποιοσδήποτε υπάλληλος υπηρεσίας) που ήρθε στο νησί, να προσφέρει Ιατρικές υπηρεσίες, να λειτουργεί έτσι και να μιλάει άσχημα δημόσια για τον εκάστοτε δήμαρχο, δεν επιτρέπεται και δεν του το επιτρέπω.
Σε ότι αφορά το ασθενοφόρο που έχει το νησί, αυτό είναι κρατικό αυτοκίνητο και δεν μπορεί να το οδηγεί ο οποιοσδήποτε, ακόμα και αφιλοκερδώς χωρίς την έγκριση της οποιαδήποτε υπηρεσίας. Μετά από συνεννόηση με την διοικήτρια της Β΄ ΥΠΕ μου ζήτησε να πάρω τα κλειδιά για να προστατέψω το κρατικό αυτοκίνητο.
Δεν είμαι εγώ, αυτός που έλεγε ¨Αν φύγω από το νησί θα πάρω και το ασθενοφόρο μαζί μου¨ ή αυτός που έταξε σε Δημοτικό Σύμβουλο ότι θα τον προσλάβουν οι Γιατροί του Κόσμου ως οδηγό του ασθενοφόρου και θα πληρώνετε.
Δεν είμαι εγώ, αυτός που πήγε στα παιδιά του σχολείου εντός του σχολικού συγκροτήματος την ώρα μαθημάτων και τους ζητούσε να υπογράψουν για να μην φύγει ο γιατρός.
Δεν είμαι εγώ, αυτός που έπιανε τις γριούλες και τούς έλεγε υπογράψτε γιατί θα φύγει ο γιατρός και δεν θα παίρνετε δωρεάν φάρμακα. Δεν είμαι εγώ, αυτός που μάζεψε υπογραφές από τους Χαλκίτες που μένουν μόνιμα στη Ρόδο.
Όλα αυτά είναι κατάντια και δεν είναι ότι αγαπήθηκε ο γιατρός, απλώς βόλευε αυτή η κατάσταση. Τα δωρεάν φάρμακα τα πρόσφεραν οι Γιατροί του Κόσμου στους συνδημότες μου από το 2016 και όχι από τότε που ήρθε ο αγαπητός γιατρός.
Δεν είμαι εγώ, εκείνος που θέλησε να κάνει κουμάντο στην αγροτική Ιατρό και στην νοσηλεύτρια του Πολυδύναμου της Χάλκης, διότι είναι υπάλληλοι του Υπουργείου Υγείας και όχι του συγκεκριμένου γιατρού. Δεν είμαι εγώ, αυτός που έβριζε την γιατρό και την Νοσηλεύτρια και δεν είμαι εγώ, αυτός που έκανε πρώτος αναφορά για τον εν λόγω Ιατρό.
Τους Γιατρούς του Κόσμου στο νησί της Χάλκης και την προσφορά τους την έφερε ο παραπαίων Δήμαρχος, το ότι δεν βγήκα μέχρι τώρα να το φωνάζω, είναι γιατί δεν το θέλω.
Η συνεργασία μου και η επαφή μου, με την ηγεσία των γιατρών του κόσμου, είναι κάτι παραπάνω από εξαιρετική και τους ευχαριστώ για άλλη μια φορά δημόσια, για ότι κάνουν και θα κάνουν για το νησί μου και τους κατοίκους του.
Ο ι γιατροί του Κόσμου παραμένουν στο νησί της Χάλκης και θα παραμένουν, ένας γιατρός φεύγει ένας άλλος έρχεται. Στις 4 Φεβρουαρίου αναλαμβάνει ο αντικαταστάτης και μάλιστα είναι γνώριμος σε όλους τους Χαλκίτες, που όποτε τον χρειάστηκαν είτε όταν ήταν στο νησί, είτε όταν εργαζόταν στο νοσοκομείο, ήταν πάντα παρών, είναι ο κύριος ΡΟΔΙΤΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ.
Θέλω δημοσίως να ευχαριστήσω τον αποχωρήσαντα Ιατρό και για τα καλά του και για τα κακά του, δεν είμαι πάντως εγώ που επίμονα και συνεχόμενα ενημέρωνα τους Γιατρούς του Κόσμου ότι ο Δήμαρχος απουσιάζει από το νησί, τα ψέματα έχουν κοντά ποδάρια, ευτυχώς.
Δεν αναρωτιέται αλήθεια κανείς γιατί άραγε οι Γιατροί του Κόσμου, δεν άκουσαν τις άναρχες κραυγές ορισμένων και άκουσαν αυτά που είπε ο παραπαίων Δήμαρχος, αυτό είναι ένα βασανιστικό ερώτημα.
Δεν έγινε στόχος εκδικητικής μανίας του γιατρού ο Δήμαρχος, εξ αρχής ο Δήμαρχος καλωσόρισε τον Γιατρό στο νησί και του ευχήθηκε καλή διαμονή και καλό έργο. Ο γιατρός όμως πέρα από τις ιατρικές του υποχρεώσεις σύμφωνα με την σύμβασή του, είχε αναλάβει εργολαβικά την συκοφάντηση του Δημάρχου, κάτι ανεπίτρεπτο και αντιδεοντολογικό. Κάποιους αυτό τους βόλευε, γιατί  τους έκανε τη δουλειά που έχουν ξεκινήσει εδώ και πολύ καιρό, από τον Οκτώβριο του 2016 που ο Δήμαρχος δεν υπέκυψε στις παράλογες και εκβιαστικές προτάσεις, να βγει και να δηλώσει ότι δεν θα είναι υποψήφιος Δήμαρχος ξανά και ότι θα στηρίξει συγκεκριμένο φερόμενο υποψήφιο. Από τότε λοιπόν μπήκε σε εφαρμογή το σχέδιο λάσπης, συκοφάντησης και απομόνωσης του Δημάρχου από συγκεκριμένους. Άραγε τι έπρεπε να κάνω για να είμαι αρεστός, να δήλωνα υποταγή ή να κοιτούσα το συμφέρον του νησιού μου. Προτίμησα το δεύτερο.
Όσο αφορά την περιβόητη Χωματερή, σαφέστατα πήγα στον κύριο Εισαγγελέα, αν μου έχει ασκήσει δίωξη δεν το γνωρίζω, αν κάτι περισσότερο γνωρίζουν οι καταγγέλλοντες τότε αυτό γεννάει πολλά ερωτήματα. Εγώ είμαι εδώ και αναλαμβάνω τις ευθύνες μου,  ας μου πουν όμως τι πρόταση υπήρχε; Να πάω να τα ρίξω στον αποκατεστημένο ΧΑΔΑ, να τα ρίξω σε ιδιόκτητα οικόπεδα, στην πλατεία, να τα φάω, που; αλλά ποτέ καμιά πρόταση συγκεκριμένη και χωρίς απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου. Στον Εισαγγελέα με έστειλαν οι ίδιοι που σήμερα με καταγγέλλουν, με έβγαζαν και φωτογραφίες ενώ δούλευα, διότι τότε σκέφτηκαν ότι είναι η ώρα να κτυπήσουμε τον Δήμαρχο, τόσο καιρό που ήταν; Δεν ήταν Σύμβουλοι στο Δημοτικό Συμβούλιο; Δεν γνώριζαν το πρόβλημα; Γιατί δεν έπαιρναν μια απόφαση, βεβαίως, είναι παράνομο να πάρουνε απόφαση ας χτυπάμε λοιπόν αυτόν, είναι ο εύκολος στόχος.
Γιατί βιάζονται να βγάλουν κάποιοι από τώρα δικαστική ετυμηγορία, γιατί δεν ενημερώνουν τον κόσμο  ότι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου, προέβη στην ακύρωση για πρώτη φορά στα χρονικά του Δήμου Χάλκης τεσσάρων (04) αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, θα μου πεις εδώ δεν ενημερώθηκαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, τον κόσμο θα ενημέρωναν.
Η απραξία του παραπαίοντος Δημάρχου, φαίνεται από τα έργα που έχουν γίνει στο νησί, σε δύσκολους οικονομικά και πολιτικά καιρούς, είτε αρέσει είτε δεν αρέσει σε κάποιους, (σίγουρα δεν αρέσει) έγιναν και θα γίνουν έργα αναπτυξιακά, που δεν είχαν γίνει εδώ και εκατό χρόνια, η απραξία του παραπαίοντος Δημάρχου φαίνεται το πόσο δουλεύει και δεν κάθεται να δουλεύει τον κόσμο, αυτό το βλέπει ο κόσμος ντόπιοι και ξένοι, δεν διεκδικώ το αλάνθαστο, προς Θεού, ένας άνθρωπος που δουλεύει κάνει και λάθη.
Σαφέστατα ο Δήμαρχος δεν είναι η Χάλκη ούτε οι κάτοικοι της, είναι όμως δυστυχώς,  για αυτούς τους λίγους ο Δήμαρχος της Χάλκης, και θα κριθεί από την κοινωνία της ΧΑΛΚΗΣ όταν θα έρθει η ώρα τον Οκτώβριο του 2019. Αυτό θα το γράψει η ιστορία, λυπάμαι δεν μπορώ να κάνω κάτι περισσότερο.
Δυστυχώς όμως για ορισμένους, σήμερα έπεσαν οι μάσκες ο στόχος όλων αυτών που ενεργούν δεν είναι εναντίον του έργου που παράγει ο Δήμαρχος, είναι με τις σατανικές μεθόδους τους, μου ζητούν ευθαρσώς, να παραιτηθώ, όταν όμως εγώ έλεγα ότι αυτός είναι ο μοναδικός στόχος τους, όλοι σφυρίζουν αδιάφορα. Χαίρομαι που έχουν την εντιμότητα και το μένος, μέσω της ιστοσελίδας σας, να το πουν στον κόσμο, άλλωστε στην Χάλκη απλά δεν γνωριζόμαστε αλλά παραγνωριζόμαστε.
Μέσα από την ιστοσελίδα σας, τους ενημερώνω για να τους καθησυχάσω, ότι δεν ήταν ούτε είναι στις προθέσεις μου να    παραιτηθώ. Δεν θα τους κάνω το χατίρι, θα είμαι εδώ να τους βλέπω και να με βλέπουν, θα είμαι εδώ για να κάνω έργο για τον τόπο που, την πατρίδα μου που τόσο αγαπώ, θα μείνω εδώ για να αγωνιστώ για το καλό των δημοτών μου και όχι για προσωπικό συμφέρον, ακόμα και αν χρειαστεί να μείνω μόνος, για το καλό του νησιού μου.
Το ραντεβού το κλείνω για τις εκλογές του Οκτωβρίου του 2019, εκεί όπου θα πάρουν τις απαντήσεις που θέλουν, από τον κάθε Χαλκίτη και Χαλκίτησα που καταλαβαίνει πόσο δύσκολα και με πόσο κόπο κερδίζονται όλα, εκείνους που καταλαβαίνουν τις προσπάθειες που καταβάλλουμε για να πετύχουμε στόχους, στόχους ρεαλιστικούς για το νησί μας και όχι αερολογίες με μεγάλες ιδέες που δεν μπορούν να υλοποιηθούν.
Λυπάμαι που το παραγόμενο έργο ορισμένων, είναι  μόνο καταγγελίες και όχι ουσιαστικές και νόμιμες προτάσεις για το καλό του νησιού. Η Χάλκη ανήκει στις Χαλκίτησες και τους Χαλκίτες, ανήκει και σε όλους εκείνους που την επισκέπτονται και την αγαπούν.
Λυπάμαι επίσης που βρίσκομαι στη δυσάρεστη θέση με αυτή την επιστολή, να απαντώ στους Δημοτικούς Συμβούλους του Δήμου Χάλκης, αλλά αυτοί το επέλεξαν. Θα μπορούσα να γράψω και αλλά θα γίνω κουραστικώς, εύχομαι να μην χρειαστεί να επανέλθω.
Θέλω να γνωρίζουν όλοι, ότι ο Δήμαρχος της Χάλκης, ο Δήμαρχος που επέλεξαν για δεύτερη θητεία είναι εδώ, είναι πιο δυνατός από ποτέ και δεν θα εγκαταλείψω τον Δήμο επειδή το επειδή το όποιε κάποιος.