Ρόδος: Χασισόδεντρα σε κοιμητήριο (!) της πόλης

Το είδαμε κι αυτό! Κατά καιρούς έχουν δει πολλοί συντοπίτες μας σύριγγες και γόπες από τσιγαριλίκια σε κοιμητήρια του νησιού της Ρόδου αλλά να καλλιεργούν και δενδρύλλια κάνναβης (!!!) πρώτη φορά ακούμε!

Τα χασισόδεντρα βρέθηκαν από αστυνομικούς του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών μετά από οργανωμένη έρευνα. Οι δράστες συνελήφθησαν και φυσικά οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα για τα περαιτέρω.

O εντεταλμένος Κοιμητηρίων Ρόδου κ. Θανάσης Στάμος δήλωσε:
«Εντοπίστηκε δράστης να πίνει από το μπουκάλι της Θείας Κοινωνίας (υπάρχει και φωτογραφικό υλικό που όμως λόγω προσωπικών δεδομένων δεν μπορεί να δοθεί στην δημοσιότητα) ενώ σε άλλη περίπτωση, εντοπίσαμε κάποιους να καλλιεργούν…. δενδρύλλια ινδικής κάνναβης κοντά σε μνήματα!!!
Οι καταγγελίες πέφτουν βροχή και οι πολίτες διαμαρτύρονται έντονα ότι η κατάσταση μέσα στο κοιμητήριο του Ταξιάρχη είναι πλέον ανεξέλεγκτη. Τα βράδια, κάποιοι βάζουν παραπήγματα και περνούν πάνω από τα τοιχία του κοιμητηρίου και αφαιρούν πράγματα από τους τάφους, λουλούδια, καντήλια κ.λπ. Επίσης, διαπιστώθηκε ότι αφαιρέθηκαν πράγματα και λουλούδια από τον τάφο του αείμνηστου Δημήτρη Κρεμαστινού μόλις πρόσφατα…
Η ταυτότητα των δραστών είναι γνωστή κι έχουμε κάνει ήδη γραπτές καταγγελίες στην Αστυνομία. Προς το παρόν δεν θα δώσουμε φωτογραφίες και άλλα στοιχεία στη δημοσιότητα. Ωστόσο, κρίθηκε πλέον αναγκαίο να υπάρξει νέος οργανισμός λειτουργίας και να ληφθούν αυστηρά μέτρα, τόσο για την ασφάλεια του κοιμητηρίου, όσο και για τον σεβασμό που απαιτεί ο ιερός αυτός χώρος. Πρέπει να μπει μία τάξη στην… αταξία. Γι αυτό και προχωρήσαμε στον νέο κανονισμό λειτουργίας, λαμβάνοντας υπόψη μας ανάλογες περιπτώσεις κοιμητηρίων ανά την Ελλάδα (όπως στο Α’ Αθηνών, Πειραιώς, Γλυφάδας κ.λπ.) και εγκρίθηκε πρόσφατα, ομοφώνως από την Δημοτική Κοινότητα Ρόδου. Με αυτό τον κανονισμό, μπαίνουν κάποια πράγματα στην θέση τους και σε συνδυασμό με ένα πολύ μεγάλο έργο που αφορά την ψηφιοποίηση του κοιμητηρίου, ευελπιστούμε να αλλάξει η εικόνα και να βελτιωθεί η λειτουργία του. Μετά τα απαράδεκτα γεγονότα που καταγράφτηκαν αναγκαστήκαμε να καλέσουμε την Αστυνομία και το Σώμα Δίωξης Ναρκωτικών για τα δενδρύλλια. Το κοιμητήριο πρέπει να φυλαχθεί και θα λάβουμε όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα, όχι μόνον για την φύλαξη του χώρου αλλά κυρίως για να διαφυλαχθεί ο σεβασμός του κοιμητηρίου λόγω της ιερότητάς του. Με εντολή του δημάρχου κ. Αντώνη Καμπουράκη, θα αλλαχθούν όλα τα μάρμαρα της εισόδου (αφού παραμένουν εκεί από το… 1960) ενώ θέλω να επισημάνω το γεγονός πως από την ανάληψη των καθηκόντων μας, έχουμε προχωρήσει σε σημαντικές παρεμβάσεις. Πρόσφατα, ολοκληρώθηκε η μελέτη του νέου δικτύου ύδρευσης του κοιμητηρίου, το οποίο χρονολογείται επίσης από το 1960 και παρουσιάζει πάρα πολλά προβλήματα. Διαπιστώσαμε ότι υπάρχουν πολύ μεγάλες διαρροές με συνέπεια να σπαταλώνται τεράστιες ποσότητες νερού. Σε όλη αυτή την προσπάθεια συνέβαλε η ΔΕΥΑΡ που ανέλαβε την μελέτη του έργου, το οποίο και θα δημοπρατηθεί σύντομα. Όσον αφορά το θέμα της καθαριότητας, είχαμε συνεργασία με την αρμόδια υπηρεσία για να εκτελούνται όλες οι εργασίες συστηματικά»