Χιου Τζάκμαν: Εχω ελληνικό αίμα

hac

Την βαθειά του επιθυμία να επισκεφτεί την Ελλάδα για άλλη μια φορά και ειδικά το νησί από όπου έλκει την καταγωγή του, την Ίο, εξέφρασε ο διάσημος Αυστραλός ηθοποιός Χιου Τζάκμαν.
Χιου Τζάκμαν: Εχω ελληνικό αίμα
Ο Τζάκμαν βρέθηκε στη Μελβούρνη για την πρεμιέρα της νέας του ταινίας X-men: Days of Future Past όπου υποδύεται και πάλι τον ρόλο του Wolverine.
Κατά το πέρασμά του από το κόκκινο χαλί και ενώ τον αποθέωναν πολυάριθμες θαυμάστριες και θαυμαστές, δεχόταν συγχρόνως και ερωτήσεις από δημοσιογράφους.
Η δημοσιογράφος του Νέου Κόσμου, Μάγια Τζόβιτς (Maja Jovic) του συστήθηκε λέγοντας ότι εκπροσωπεί μια ελληνική εφημερίδα αλλά δεν πρόλαβε καν να του υποβάλει ερώτηση.
Χειμαρρώδης ο Τζάκμαν της απάντησε: «Ξέρεις πως έχω κι εγώ ελληνικό αίμα; Ο προπάππους μου ήταν Έλληνας, Μπέλας το επώνυμο και καταγόταν από την Ίο». Ο Χιου Τζάκμαν πρόσθεσε πως αν και έχει επισκεφθεί στο παρελθόν την Ελλάδα, εντούτοις δεν έχει πάει στην Ίο.
«Ο πατέρας μου και ο αδελφός του πήγαν πολλές φορές. Εγώ όχι. Τώρα όμως είμαι έτοιμος να πάω. Το θέλω πολύ. Να γνωρίσω το νησί του προπάππου μου. Και θα το κάνω» είπε.
Η βραδιά της πρεμιέρας στη Μελβούρνη είχε φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Τα έσοδα διατέθηκαν υπέρ του Ιδρύματος Καταπολέμησης του Καρκίνου ( Fight Canser Foundation) του οποίου ο Τζάκμαν είναι πρεσβευτής.
Τα σημάδια από την πρόσφατη, δεύτερη, αφαίρεση μελανώματος από τη μύτη του Τζάκμαν ήταν εμφανή στην πρεμιέρα της Μελβούρνης. Ο ίδιος έχει κάνει έκκληση στους ανθρώπους να χρησιμοποιούν αντηλιακό.