30.4 C
Rhodes
21 - 07 - 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Κασσελάκης-Αχτσιόγλου τα.. ξανά λένε στο δεύτερο γύρο

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΑ

Δύο εκπλήξεις και μια αναμενόμενη εξέλιξη προέκυψε από τις κάλπες των εσωκομματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για την ανάδειξη του νέου προέδρου. Καταρχάς η αναμενόμενη εξέλιξη ήταν το γεγονός ότι τις δύο πρώτες θέσεις στην κούρσα διαδοχής κατέλαβαν η Έφη Αχτσιόγλου (με 36,21%) και ο Στέφανος Κασσελάκης (45,47%) που περνάνε στον δεύτερο γύρο ο οποίος θα διεξαχθεί την ερχόμενη Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου. Όλες οι δημοσκοπήσεις και οι πληροφορίες σε αυτό το δίδυμο κατέτειναν.

Γεώργιος Σαρρής

Η μεγάλη έκπληξη ήταν ο πάρα πολύ μεγάλος αριθμός των πολιτών που μετέβησαν στις 570 κάλπες που είχε στήσει το κόμμα σε ολόκληρη την Επικράτεια προκειμένου να μετέχουν στην διαδικασία. Εκεί που από το κόμμα διέρρεαν πως θα ήταν ευχαριστημένοι εάν προσερχόντουσαν στα εκλογικά τμήματα γύρω στα 60.000 άτομα, τελικά προσήλθαν σύμφωνα με τον πρόεδρο της Εκλογικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Γιάννη Δρόσο, 146.635 άτομα, εκ των οποίων τα 40.000 άτομα ήταν νέα μέλη που γράφτηκαν χθες και άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Να σημειωθεί ότι ο καθένας έδωσε από 2 ευρώ, κάτι που σημαίνει πως στα ταμεία του κόμματος μπήκε το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 293.270 ευρώ. Πρόκειται για χρήματα που θα δώσουν οικονομική ανάσα στην Κουμουνδούρου και θα την βοηθήσουν στο να δραστηριοποιηθεί πιο έντονα το προσεχές διάστημα, όποιος κι αν εκλεγεί τελικά πρόεδρος.

Η δεύτερη έκπληξη συνδέεται με την υψηλή συμμετοχή και αφορά την πρωτιά του Στέφανου Κασσελάκη. Όπως είχε αναφέρει το Newsbeast ο αριθμός των μελών που θα γραφόντουσαν την Κυριακή, θα μπορούσε να επηρεάσει το τελικό αποτέλεσμα. «Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τα περισσότερα από τα νέα μέλη που θα γραφτούν θα ταχθούν στο πλευρό του Στέφανου Κασσελάκη, καθώς θα πρόκειται για ψηφοφόρους πρωτίστως νέους σε ηλικία, που επηρεάστηκαν από την εμφάνιση του νεαρού εξ Αμερικής ερχόμενου πολιτικού» αναφέραμε χαρακτηριστικά και όλα συντείνουν πως αυτό τελικά έγινε.

Η συντριπτική πλειοψηφία των περίπου 40.000 νέων μελών επέλεξε τον Στέφανο Κασσελάκη και αυτό αποτέλεσε τον καταλύτη προκειμένου να έρθει πρώτος.

Από την άλλη πλευρά η Έφη Αχτσιόγλου είχε περισσότερα ερείσματα στη μέχρι το Σάββατο εκλογική βάση, ενώ αξιοπρεπώς έδωσε τον δικό του αγώνα για την ανασυγκρότηση του κόμματος ο Νίκος Παππάς που έλαβε ποσοστό 8,64%, καθώς και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος (8,04%) που στόχευε σε μια περισσότερο αριστερή στροφή της μείζονος αντιπολίτευσης. Από την πλευρά του ο Στέφανος Τζουμάκας δεν κατάφερε να πάρει το κάτι παραπάνω και έμεινε στο μόλις 1,28%

Τώρα, ενόψει του δεύτερου γύρου μένει να δούμε ποιες συμμαχίες θα διαμορφωθούνΟ κ. Τσακαλώτος όπως όλα δείχνουν θα ταχθεί με την Έφη Αχτσιόγλου και θα δώσει τον δικό του αγώνα προκειμένου να εκλεγεί εκείνη πρόεδρος, ενώ αναμένεται μέσα στις επόμενες ώρες και η στάση του Νίκου Παππά. Πάντως ακόμη κι αν αθροίσουμε τα ποσοστά της Έφης Αχτσιόγλου και του Ευκλείδη Τσακαλώτου, μας βγάζουν 44,25%, δηλαδή πιο κάτω από το ποσοστό του Στέφανου Κασσελάκη (45,47%) που είναι βέβαιο ότι θα συνεχίσει την επικοινωνιακή καταιγίδα και αυτή την εβδομάδα προσδοκώντας να είναι αυτός ο

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

ΡΟΗ