27.7 C
Rhodes
21 - 07 - 2024

Η Ρόδος εξακολουθεί να κρατά τα σκήπτρα του τουρισμού

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΑ

Η Ρόδος εξακολουθεί να κρατά τα σκήπτρα του τουρισμού και να αποτελεί αγαπημένο τόπο για εκατομμύρια επισκέπτες

Διθυραμβικά σχόλια για τη Ρόδο σε ευρωπαϊκά Μέσα Ενημέρωσης

Η δυνατή ονομασία ταυτότητας (brand name) «Ρόδος», η αδιαμφισβήτητη παγκόσμια φήμη του νησιού ως κορυφαίου και ασφαλούς τουριστικού προορισμού, η ιστορική, πολιτιστική και πλούσια φυσική κληρονομιά, στοιχεία με προστιθέμενη αξία, η ψυχή και το πείσμα των Ροδίων κατοίκων, εθελοντών, τοπικών φορέων και τουριστικών παραγόντων που επέδειξαν μετά τις δασικές πυρκαγιές του περασμένου Ιουλίου, έχουν συντελέσει ως γνωστόν, στη δυναμική επανεκκίνηση του ροδιακού τουρισμού και την εκ νέου ανάδειξη της Ρόδου ως μοναδικού τουριστικού προορισμού εμπειριών για όλο τον χρόνο.

Με την αρωγή του Δήμου Ρόδου και προσωπικά του δημάρχου Αντώνη Β. Καμπουράκη, της κυβέρνησης και του ΕΟΤ, διοργανώθηκαν press trips στη Ρόδο για δημοσιογράφους μεγάλων ΜΜΕ της Ευρώπης και γνωστών ταξιδιωτικών bloggers, οι οποίοι περιηγήθηκαν το νησί τον Αύγουστο και συνεχίζουν και τον Σεπτέμβριο 2023. ¨Όπως μάλιστα δήλωσαν οι ίδιοι στα καταρτισμένα στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού Δήμου Ρόδου που τους συνόδευαν κατά τη διάρκεια της επίσκεψης τους στο νησί, «έμειναν άκρως εντυπωσιασμένοι από την τουριστική κανονικότητα και την ταχύτατη επάνοδο του νησιού στην προτέρα κατάσταση και φυσικά από την ιστορία, τον πολιτισμό, τα αξιοθέατα και τη φυσική ομορφιά του νησιού».

Διθυραμβικά ήταν και τα σχόλια στα δημοσιεύματα τους για τη Ρόδο στα διεθνή ΜΜΕ που εκπροσωπούσαν, τα sites και τα blogs, όπου έκαναν λόγο για το «νέο τουριστικό θαύμα της Ρόδου» και τη σεζόν που στο νησί του Ήλιου παρατείνεται μέχρι και τον Νοέμβριο του 2023.

Πρόκειται για δημοσιογράφους και bloggers, από, Γερμανία, Γαλλία, Μεγάλη Βρετανία, Βέλγιο, Ολλανδία, Ιταλία και Σερβία, από έντυπα μεγάλης κυκλοφορίας και ηλεκτρονικά μέσα υψηλής επισκεψιμότητας όπως :
o Γερμανός δημοσιογράφος Rainer Hermann από την γνωστή ανά τον κόσμο γερμανική εφημερίδα “Frankfurter Allgemeine Zeitung- FAZ“, η Αγγλίδα δημοσιογράφος Teresa Machan από την Telegraph, η Julitta Ammerschläger από την εφημερίδα Reise& Erholung και Munchner Merkur της Γερμανίας, η Βελγίδα δημοσιογράφος Lot Wildiers από το site “Reisgoesting”, η Ολλανδή δημοσιογράφος Denise Milteenburg από το site “Follow my footprints”, οι Γάλλοι δημοσιογράφοι Frédéric Mouren de Poligny & Annick Dournes που γράφουν στο site “La Quotidienne”, ο Σέρβος δημοσιογράφος Ivan andrejic με το site “Secretsedition”, ο Ιταλός δημοσιογράφος Roberto Da Rin από την εφημερίδα “ Il Sole 24 Ore” και πολλοί άλλοι bloggers που ύμνησαν πραγματικά τη Ρόδο στα δημοσιεύματα τους.
Είναι γεγονός πως ζώντας σε αυτό τον υπέροχο τόπο που λέγεται Ρόδος, ένα νησί, φτιαγμένο με λαμπερά ανεξίτηλα υλικά, ζώντας μέσα σε αυτή την ομορφιά, την ιστορία και τον πολιτισμό, έχουμε εξοικειωθεί μαζί της, γι’ αυτό και μας συγκινεί ιδιαίτερα όταν επισκέπτες και δη έμπειροι και πολυταξιδεμένοι δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο αποθεώνουν τη Ρόδο με άρθρα – ύμνους σε εφημερίδες και ηλεκτρονικά μέσα που εργάζονται.
Μας συγκινεί επίσης όταν καταλαβαίνουν ότι για εμάς τους Ρόδιους κάθε επισκέπτης είναι μοναδικός και τους υποδεχόμαστε όλους με τη γνωστή ροδίτικη φιλοξενία, που εντυπωσιάζει, όπως συνέβη κατά τη διάρκεια των πρόσφατων πυρκαγιών.

Όλοι ανεξαιρέτως οι δημοσιογράφοι που προαναφέραμε και οι οποίοι επισκέφθηκαν ο νησί εντυπωσιάσθηκαν από το κύμα εθελοντισμού που δημιουργήθηκε αυθόρμητα και από το κλίμα αλτρουισμού και αλληλεγγύης που διαμορφώθηκε στο νησί κατά τις κρίσιμες ημέρες των πυρκαγιών. Διαπίστωσαν με ικανοποίηση ότι η Ρόδος επανήλθε στην τουριστική της κανονικότητα, θαύμασαν τον πολιτιστικό και ιστορικό της πλούτο, μαγεύτηκαν από τις θάλασσες του νησιού, την τοπική κουζίνα, ενώ παράλληλα προτρέπουν τους αναγνώστες τους να έλθουν στο νησί, καθώς εξακολουθεί και σήμερα να είναι ένας τόπος μοναδικός με πολλές εναλλακτικές επιλογές που ικανοποιούν όλα τα γούστα για αξέχαστες διακοπές.

Υπογράμμισαν όλοι το σημαντικό πολιτιστικό κεφάλαιο που έχει να επιδείξει η Ρόδος συνδεδεμένο με την ιστορική της διαδρομή και τις παραδόσεις της, τη Μεσαιωνική Πόλη, τα μουσεία, τα μνημεία, αλλά και τους παραδοσιακούς οικισμούς. Επισκέφθηκαν τη Μεσαιωνική Πόλη, το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου και το Αρχαιολογικό Μουσείο της Ρόδου, την Ακρόπολη της Λίνδου και το παραδοσιακό χωριό της Λίνδου, την παραλία Τσαμπίκα και τις Πηγές Καλλιθέας. Ανέβηκαν στη Φιλέρημο και περπάτησαν στην πανέμορφη Κοιλάδα Πεταλούδων.

Δεν παρέλειψαν βέβαια να αναφερθούν και στις περιοχές που κάηκαν στις πρόσφατες πυρκαγιές, όπου καταστράφηκε σημαντικό τμήμα του νησιού, σπίτια και επιχειρήσεις, καλλιέργειες, χάθηκαν ζώα, υπογραμμίζοντας όμως τις προσπάθειες των κατοίκων των χωριών των συγκεκριμένων περιοχών για αναδάσωση.
«Θαύμασα πραγματικά», δήλωσαν οι περισσότεροι «τα άμεσα αντανακλαστικά του Δήμου Ρόδου για την ταχύτατη επανεκκίνηση του τουρισμού στο νησί αλλά και την μοναδική ροδίτικη φιλοξενία, μια λέξη γεννημένη στη Ρόδο, φιλοξενία που είναι κυριολεκτικά στο DNA τους».

«Η Ρόδος κατάφερε με επιμονή, δύναμη και στρατηγική από πλευράς δημοτικής αρχής και κυβέρνησης να ξεπεράσει τα μεγέθη του 2022 και του 2019, επιτυγχάνοντας ένα πραγματικό τουριστικό θαύμα» υπογράμμισε ο αντιδήμαρχος Επικοινωνίας και Τουρισμού Κώστας Ταρασλιάς τονίζοντας :
«οι πρωτοβουλίες και ενέργειες της δημοτικής αρχής στην κατεύθυνση της επανεκκίνησης του τουρισμού με βάση τα καινούρια δεδομένα και με πολλή δουλειά απ΄ όλους, κατάφεραν μέσω της προβολής και προώθησης του νησιού από διεθνή ΜΜΕ, την εκ νέου ανάδειξη του συγκριτικού πλεονεκτήματος του τουριστικού προϊόντος της Ρόδου σε όλο τον κόσμο. Μέσα από τις αέναες προσπάθειες του Δήμου Ρόδου και σε συνεργασία με τα Γραφεία του ΕΟΤ στο εξωτερικό, τα press trip και τις επαφές από τις διεθνείς τουριστικές εκθέσεις, στοχεύσαμε και πετύχαμε, δημοσιογράφοι όλου του κόσμου να μιλούν και να γράφουν για τη Ρόδο, να αποθεώνουν την φυσική ομορφιά του νησιού, να προβάλλουν τον πολιτισμό και την μοναδικότητα της Ρόδου, σε έντυπα και γενικότερα σε ΜΜΕ μεγάλης εμβέλειας και υψηλής επισκεψιμότητας» κατέληξε ο κ. Ταρασλιάς

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

ΡΟΗ