19.3 C
Rhodes
05 - 05 - 2024

Καμπανάκι και από τον Μασκ: Η Ελλάδα βιώνει πληθυσμιακή κατάρρευση

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΑ

Σε μια δημοσίευση του στο twitter/x, ο Έλον Μάσκ εκφράζει την ανησυχία του για το δημογραφικό στην Ελλάδα.

«Η Ελλάδα είναι μια από τις δεκάδες χώρες που αντιμετωπίζει δημογραφικό πρόβλημα λόγω του χαμηλού αριθμού γεννήσεων» σχολιάζει ο Έλον Μασκ σε ανάρτησή του, ενώ παραθέτει και άρθρο άγνωστης προέλευσης με τίτλο «Πληθυσμιακή κατάρρευση στην Ελλάδα».

Σοβαρό πρόβλημα πληθυσμιακής συρρίκνωσης θα αντιμετωπίσει η χώρα μας, και μάλιστα το συγκεκριμένο άρθρο αναφέρει πως η Ελλάδα θα είναι από τις πρώτες χώρες που θα μπει σε αυτήν την πραγματικότητα.

«Η καρδιακή ανεπάρκεια, τα εγκεφαλικά, οι θρόμβοι αίματος και ο καρκίνος μεταξύ και νέων αύξησαν τα ποσοστά θνησιμότητας στην Ελλάδα, ενώ τα επίπεδα γονιμότητας σε νεαρούς άνδρες και γυναίκες καταγράφουν το χαμηλότερο ποσοστό σε σχεδόν έναν αιώνα» τονίζεται.

«Η προοπτική της πληθυσμιακής κατάρρευσης στην Ελλάδα είναι μια ‘ωρολογιακή βόμβα’ και μια ‘εθνική απειλή’ σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη», αναφέρεται επίσης στην ανάρτηση που εμπεριέχει η παρέμβαση του Μασκ.

Υπενθυμίζεται ότι στο Οικον0μικό Φόρουμ των Δελφών η Διανέοσις παραουσίασε έρευνα σύμφωνα με την οποία οι Έλληνες θεωρούν το δημογραφικό πρόβλημα και τη μείωση του πληθυσμού μια πολύ σημαντική απειλή για το μέλλον της χώρας –έρχεται δεύτερη στις συνολικές αναφορές στη σχετική ερώτηση.

Άλλωστε, το δημογραφικό είναι ένα ιδιαίτερα σύνθετο πρόβλημα, το οποίο έχει επιπτώσεις σε πολλές πτυχές της ζωής. Επηρεάζει, μεταξύ άλλων, την οικονομία, τη σύνθεση της κοινωνίας, τον προγραμματισμό των οικογενειών και το κράτος πρόνοιας. Η έρευνα εστιάζει με αρκετές ερωτήσεις στη ζωή και στα εμπόδια που αντιμετωπίζουν οι νέοι, αφού είναι βασικά εκείνοι που θα αντιμετωπίζουν τις συνέπειες του δημογραφικού προβλήματος

Η έρευνα;

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

ΡΟΗ