22.8 C
Rhodes
19 - 05 - 2024

Ο Ροταριανός Όμιλος Ρόδου υιοθέτησε 50 στρέμματα καμένης γης

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΑ

Ο Ροταριανός Όμιλος Ρόδου υιοθέτησε 50 στρέμματα καμένης γης στη Νότια Ρόδο με σκοπό την αναδάσωση και οικολογική αναβάθμιση της

Ο Ροταριανός Όμιλος Ρόδου με γνώμονα τη ρήση «Δημιουργούμε Ελπίδα στον Κόσμο» και με αίσθηση της κοινωνικής ευθύνης και της προσφοράς που διακατέχει όλες ανεξαιρέτως τις δράσεις του, αλλά και εν προκειμένω, με πλήρη περιβαλλοντική συνείδηση, υιοθέτησε για 10 έτη, έκταση 50 στρεμμάτων – σε πληγείσα, από την πυρκαγιά, περιοχή της Ρόδου – με δενδροφύτευση κατ’ ελάχιστο 30 δέντρα κάθε έτος.

Για το σκοπό αυτό και με αφορμή, αφενός το γεγονός ότι σύμφωνα με το νέο ροταριανό ημερολόγιο ο μήνας Απρίλιος είναι μήνας αφιερωμένος στο Περιβάλλον και αφετέρου την τεράστια καταστροφή που υπέστη το νησί της Ρόδου από τις περσινές πυρκαγιές, ο Ροταριανός Όμιλος Ρόδου διοργάνωσε στις 14 -04-2024 δράση επίσκεψης των μελών του στην- ψηφιακά προσδιορισμένη με το δικό της χάρτη στο Google Earth– περιοχή.
Πρόκειται για τριπλά καμένη δασική περιοχή του νησιού μας, κοντά στο φράγμα του Γαδουρά.
Υπενθυμίζουμε ότι η Ρόδος και συγκεκριμένα το νότιο τμήμα της δέχθηκε, μεσούσης της περυσινής τουριστικής περιόδου, τεράστιο πλήγμα από την πύρινη λαίλαπα που έπληξε το νησί τον Ιούλιο και έκαψε 170.000 στρέμματα.

Η υιοθεσία της περιοχής έγινε μετά από πρόταση της γνωστής για το σοβαρό έργο που επιτελεί, περιβαλλοντικής οργάνωσης «Για τη φύση», η οποία τελεί υπό την εποπτεία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και δραστηριοποιείται επί σειρά ετών στο νησί της Ρόδου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η οργάνωση «Για τη φύση» έχει ως σκοπό την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, την προώθηση της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και φυσικά την αναδάσωση των καμένων εκτάσεων της Ρόδου.

Παράλληλα, τα μέλη του Ροταριανού Ομίλου Ρόδου στο πλαίσιο της δράσης υιοθεσίας φύτεψαν συμβολικά ένα δέντρο, εν αναμονή της μελέτης αναδάσωσης η οποία θα προσδιορίσει το σύνολο των δράσεων που θα γίνουν στην ευρύτερη περιοχή.

«Περνώντας για άλλη μια φορά το μήνυμα «Δημιουργούμε Ελπίδα στον Κόσμο» ο Ροταριανός Όμιλος Ρόδου σε συνεργασία με περιβαλλοντικές οργανώσεις, εθελοντές και τοπικούς φορείς θα προχωρήσει στη συνέχεια στη δενδροφύτευση της υιοθετημένης από τον σύλλογο μας περιοχής, συνεισφέροντας στην συλλογική προσπάθεια για την αναδάσωση όλης της πυρόπληκτης περιοχής και της οικολογικής αναβάθμισης της Ρόδου, που ξεκίνησε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και η Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου και έχει ανάγκη όλη η Ρόδος. Σε όλα εκείνα τα σημεία που η φυσική αναγέννηση δεν φτάνει. Η ευαισθητοποίηση των πολιτών για αναδάσωση είναι πολύ σημαντική, εφ΄όσον γίνεται με τη συνεργασία των αρμόδιων δασικών φορέων» υπογράμμισε ο πρόεδρος του Ομίλου Ιωάννης Χαλικιάς.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

ΡΟΗ