Η Τροχαία Αττικής σε μόλις 4 ημέρες αφαίρεσε 271 ζεύγη πινακίδων, 497 άδειες κυκλοφορίας ενώ ακινητοποίησε και 616 οχήματα.
Απογοητευτικά ήταν τα αποτελέσματα των ελέγχων της Τροχαίας Αττικής σε μόλις τέσσερις ημέρες καθώς εκατοντάδες οχήματα ακινητοποιήθηκαν, εκατοντάδες οδηγοί πιάστηκαν να κινούνται έχοντας καταναλώσει αλκοόλ ή με υπερβολική ταχύτητα! Άλλωστε μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι η Τροχαία βεβαίωσε κάποια παράβαση σε 1 στους 3 ελεγχόμενους οδηγούς.
Πιο συγκεκριμένα η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής για την αντιμετώπιση των παραβάσεων που οδηγούν ευθέως στο τροχαίο ατύχημα και διαταράσσουν την ασφαλή κυκλοφορία των πολιτών, δίνοντας έμφαση στην αντιμετώπιση της οδήγησης υπό την επίδραση οινοπνεύματος, πραγματοποίησε μπαράζ ελέγχων το τελευταίο τετραήμερο (30/5-2/6/2024), σε κομβικά σημεία του οδικού δικτύου της Αττικής.
Στο πλαίσιο αυτό, διενεργήθηκαν 14.342 τροχονομικοί έλεγχοι οχημάτων και βεβαιώθηκαν 4.437 παραβάσεις, 200 εκ των οποίων σε βαθμό πλημμελήματος και επιβλήθηκαν τα ανάλογα διοικητικά πρόστιμα.
Ενδεικτικά, οι 282 παραβάσεις που βεβαιώθηκαν αφορούσαν σε μέθη, οι 41 σε παραβίαση σηματοδοτών, οι 371 σε υπερβολική ταχύτητα, οι 14 σε επικίνδυνους ελιγμούς, οι 135 σε μη χρήση ζώνης ασφαλείας, οι 439 σε μη χρήση προστατευτικού κράνους, οι 33 σε χρήση κινητού, οι 120 σε ΚΤΕΟ, οι 34 σε στέρηση ασφαλιστήριου συμβολαίου, οι 120 για παρεμπόδιση ράμπας ΑΜΕΑ, οι 1.132 σε σταθμεύσεις και οι 1.716 σε λοιπές παραβάσεις.
Ειδικότερα για τις παραβάσεις μέθης σε 16 οδηγούς διαπιστώθηκε ότι η συγκέντρωση οινοπνεύματος στο αίμα τους κυμάνθηκε άνω των 0,60 χιλιοστών του γραμμαρίου ανά λίτρο εμπνεόμενου αέρα, μετρηθέντες με συσκευή αλκοολομέτρου (πλημμέλημα και αφαίρεση άδειας οδήγησης για 180 ημέρες).

