22.1 C
Rhodes
05 - 05 - 2024

Μπαίνουν τα αυγά στην κατάψυξη;

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΑ

Κι όμως! Αν έχετε περισσότερα αυγά από όσα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε, μια καλή λύση είναι να τα βγάλετε από το κέλυφός τους και να τα αποθηκεύσετε στην κατάψυξη

Σύμφωνα με τους ειδικούς του American Egg Board, τα αυγά όχι μόνο μπορούν να μπουν στην κατάψυξη αλλά άνετα διατηρούνται εκεί ακόμη και για ένα χρόνο!

Χρειάζεται ωστόσο μια μικρή προεργασία. Πιο συγκεκριμένα, αν θέλουμε να αποθηκεύσουμε τα ασπράδια, πρέπει αφού σπάσουμε τα αυγά να φροντίσουμε να μην αναμειχθούν με τον κρόκο κι έπειτα να τα αποθηκεύσουμε σε ένα καθαρό και αεροστεγές δοχείο.

Αφού το σφραγίσουμε καλά, αναγράφουμε στην ετικέτα τον αριθμό των ασπραδιών και την ημερομηνία και τα αποθηκεύουμε.

Ένα καλό τιπ για ταχύτερη απόψυξη και ευκολότερη μέτρηση είναι να τα καταψύξουμε σε μια παγοθήκη!

Σε ό,τι αφορά τον κρόκο πάλι, η ιδιότητα ζελατινοποίησης τον κάνει να πήζει όταν καταψύχεται, γι’ αυτό χρειάζεται ειδική μεταχείριση. Αν τους καταψύξετε ως έχουν, οι κρόκοι αυγών θα γίνουν τελικά τόσο ζελατινώδεις που θα είναι σχεδόν αδύνατο να χρησιμοποιηθούν σε μια συνταγή.

Για να καθυστερήσετε αυτή τη ζελατινοποίηση, χτυπήστε είτε 1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι είτε 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη ή σιρόπι καλαμποκιού ανά 1/4 φλιτζανιού κρόκους αυγών (περίπου 4 κρόκους). Σημειώστε στο δοχείο τον αριθμό των κρόκων, την ημερομηνία και αν έχετε προσθέσει αλάτι (για κύρια πιάτα) ή γλυκαντικό (για επιδόρπια) και καταψύξτε.

Μπορείτε να καταψύξετε όμως κι ολόκληρα αυγά: Χτυπήστε τα μέχρι να αναμειχθούν, αδειάστε τα σε δοχεία κατάψυξης, σφραγίστε τα καλά, αναγράψτε στην ετικέτα τον αριθμό των αυγών και την ημερομηνία και καταψύξτε.

Πώς γίνεται η σωστή απόψυξη

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Ασφάλειας και Επιθεώρησης Τροφίμων του USDA (FSIS), μπορείτε να καταψύξετε τα αυγά για διάστημα έως και ενός έτους. Όταν είστε έτοιμοι να τα χρησιμοποιήσετε, ξεπαγώστε τα κατά τη διάρκεια της νύχτας στο ψυγείο ή κάτω από τρεχούμενο κρύο νερό.

Χρησιμοποιήστε τους κρόκους ή ολόκληρα αυγά μόλις αποψυχθούν. Τα αποψυγμένα ασπράδια αυγών θα χτυπηθούν καλύτερα αν τα αφήσετε να παραμείνουν σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 30 λεπτά. Προσοχή! Χρησιμοποιήστε τα αποψυγμένα αυγά μόνο σε πιάτα που έχουν μαγειρευτεί καλά.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

ΡΟΗ