Εξάλλου το απλό είναι και το καλύτερο!
Εμείς οι νέες νοικοκυρές λατρεύουμε τους πειραματισμούς στην κουζίνα. Παλιές, κλασσικές, μαμαδίστικες συνταγές τις «πειράζουμε» κάνοντάς τες πιο περίπλοκες, πιο υγιεινές για τα παιδιά, πιο γκουρμεδιάρικες αν έχουμε κέφια, χάνοντας έτσι εκείνη τη νοστιμιά που είχαν τα πιάτα που έφτιαχνε η μαμά μας και κυρίως η γιαγιά μας.
Αυτή τη νοστιμιά και αυτή τη γεύση θέλουμε να θυμίσουμε σε όλες εσάς σήμερα με αυτό το κλασσικό φαγάκι. Γιουβέτσι με κοτόπουλο (ή μοσχαράκι). Τόσο απλό όσο ακούγεται και με μια συνταγή που συνήθιζαν να φτιάχνουν οι γιαγιά δες παλιά.
- Μυστικό 1: κόψτε το κρεμμύδι στο χέρι μικρά μικρά κομμάτια και όχι σε κάποιο ξύλο κοπής
- Μυστικό 2: αν μπορείτε φτιάξτε σπιτική σάλτσα από φρέσκες ντομάτες
- Μυστικό 3: το σκόρδο μην το ψιλοκόψετε, αφήστε το ολόκληρο (θα θυμόσαστε τη γιαγιά να λέει «βάλε δυο λουβιά σκόρδου ή ένα λουβί»)
- τελείως τη θερμοκρασία και αφήστε το να ρουφήξει τα υγρά, σιγοβράζοντας.
- Αυτός ο τρόπος θα κάνει το κριθαράκι σας σπυρωτό, χυλωμένο και θα έχει τόση υγρασία όση χρειάζεται χωρίς να λασπώσει.
mothetsblock.gr